Evenimentul Zilei > Actualitate > Alba-neagra cu clasa pregătitoare. Politicienii fac EXPERIMENTE cu micuţii de 5 ani
Alba-neagra cu clasa pregătitoare. Politicienii fac EXPERIMENTE cu micuţii de 5 ani

Alba-neagra cu clasa pregătitoare. Politicienii fac EXPERIMENTE cu micuţii de 5 ani

După ce şi-au acuzat predecesorii că bulversează elevii, Ponta şi Andronescu reuşesc să-i depăşească

Debutul anului şcolar stă sub semnul haosului, cel puţin în ceea ce priveşte clasa pregătitoare.
După ce directorii de şcoli s-au zbătut să facă loc pentru cei mai mici dintre învăţăcei şi au cumpărat mobilier special cu bani alocaţi de la Guvern exclusiv în acest scop, ieri, la deschiderea anului şcolar, mai marii învăţământului au anunţat că, din 2013, clasa aceasta s-ar putea muta la grădiniţă. Decizia se va lua peste şase luni, când Ministerul Educaţiei va analiza efectele aducerii copiilor de 5, 6 ani la şcoală.
Singura certitudine este aceea că, indiferent dacă va funcţiona la şcoală sau la grădiniţă, clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul obligatoriu.
„Am întâmpinat multe dificultăţi şi s-au produs foarte multe perturbaţii, în sensul că sunt săli de sport care s-au divizat, şi-au pierdut obiectul de activitate, pentru că trebuia să încapă undeva aceste clase pregătitoare. S-au desfiinţat laboratoare de chimie, fizică sau biologie ca să se poată face loc pentru pregătitoare”, şi-a arătat nemulţumirea Ecaterina Andronescu.
La rândul lui, premierul Victor Ponta a spus ieri că această clasă este „necesară şi utilă”, dar în cadrul grădiniţei.
„Cred că ne-am grăbit puţin şi am dat cam multe bătăi de cap părinţilor. Cei mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care, atunci când vin la şcoală în clasa I, să fie cât mai bine pregătiţi”, a spus premierul.
Profesorul Ştefan Vlaston, preşedintele asociaţiei Edu- Cer, spune că această debandadă este doar o agitaţie politică. „Ar fi o eroare majoră să mute mobilier, cadre didactice, care nu-şi vor părăsi şcolile. E doar propagandă, că tot vin alegerile. De altfel, dacă era posibil, mutau pregătitoarea de astă-vară”, crede Vlaston. Şi preşedintele Traian Băsescu a ţinut ieri să transmită un mesaj, în care a arătat că sistemul de învăţământ are nevoie „de stabilitate şi predictibilitate„. Referindu-se la pregătitoare, preşedintele a spus: „E important că în acest an niciun copil care a împlinit 6 ani nu se va afla în afara sistemului de învăţământ”.
Ar fi o eroare majoră să mute mobilier şi cadre didactice. E doar propagandă, că tot vin alegerile.”
ŞTEFAN VLASTON EduCer

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: