Evenimentul Zilei > International > Ahmadinejad: „SUA n-au cunoscut războiul adevărat”
Ahmadinejad: „SUA n-au cunoscut războiul adevărat”

Ahmadinejad: „SUA n-au cunoscut războiul adevărat”

Prezent la New York la Adunarea Generală a ONU, preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a atras ca de obicei atenţia cu declaraţiile lansate. Liderul de la Teheran a vorbit despre perspectiva unui război între Iran şi Statele Unite, notează Euronews.

"Statele Unite n-au cunoscut războiul serios şi nici victoria. Statele Unite nu înţeleg ce înseamnă un război. Când începe un război, acesta nu cunoaşte limite", a spus preşedintele iranian.
"E în interesul poporului american să se înţeleagă cu Iranul. Prima etapă este schimbarea de atitudine. Atâta timp cât administraţia americană va încerca să domine Orientul Mijlociu şi Iranul, problema nu va fi rezolvată", a spus Ahmadinejad.
Tensiunea dintre cele două ţări, care nu au relaţii diplomatice, este alimentată de dosarul nuclear iranian. Statele Unite acuză oficialii de la Teheran că dezvoltă arme atomice sub acoperirea unui program civil.
Ahmadinejad: Sfârşitul capitalismului e aproape
Iranul respinge acuzaţiile, însă Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat patru rânduri de sancţiuni.
Ahmadinejad n-a uitat nici de criză. Capitalismul e pe moarte şi favorizează apariţia unui nou sistem economic, a declarat Ahmadinejad.
"Structurile de guvernare nedemocratice şi injuste ale organismelor de decizie în economie şi politică internaţională sunt cauzele situaţiilor disperate cu care se confruntă umanitatea astăzi", a mai spus liderul de la Teheran.
Mahmoud Ahmadinejad n-a propus însă un sistem alternativ la capitalism. "Lumea are nevoie de o ordine globală, justă şi umană, în lumina căreia drepturile tuturor sunt prezervate şi pacea, şi securitatea garantate".

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: