Suporterul petrolist Dragoş Petruţ Enache, cel care l-a lovit pe stelistul George Galamaz la meciul dintre "lupi" şi "roş-albaştri", a fost condamnat ieri de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare.
Pe 30 octombrie 2011, în timpul partidei Petrolul – Steaua, respectivul fan al "găzarilor" a pătruns pe teren şi l-a lovit mişeleşte, venind pe la spate, pe fundaşul stelist cu pumnul în cap, provocându-i o fractură de os zigomatic.
Partida s-a întrerupt şi a fost câştigată de bucureşteni la "masa verde" cu scorul de 3-0.
Tribunalul Prahova a decis trei pedepse pentru suporterul recalcitrant: trei ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, doi ani şi şase luni de detenţie pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi şase luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe.
Despăgubirile se duc la copii
În România, pedepsele nu se cumulează, astfel că a rămas sancţiunea cea mai mare: trei ani cu suspendare sub supraveghere. Mai mult, agresorul trebuie să-i plătească victimei despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.
Decizia poate fi atacată prin apel. Aflat în cantonament cu "U" Cluj, formaţia la care s-a transferat din această iarnă, George Galamaz a fost destul de evaziv.
"Sper ca Poliţia să facă recurs, iar sentinţa să nu rămână definitivă. Să ai pe conştiinţă 3 ani cu suspendare nu e uşor. Dacă l-aţi întreba acum pe agresor, cred că v-ar spune că nu ar mai repeta fapta. Suma va fi donată către copiii defavorizaţi, pe mine nu mă interesează niciun ban de la el", a spus "Gala", la postul Sport.ro.
CUM E LA ALŢII
Patru sârbi fac puşcărie în Italia
În România, doar doi suporteri ai formaţiei "U" Cluj au ajuns după gratii. Paul Stanciu şi Tolja Tivadar au fost închişi pentru 4 ani şi 6 luni, pentru că l-au lovit cu o bordură pe un cameraman al Jandarmeriei.
Suporterul olandez care a intrat pe teren în timpul partidei Ajax – AZ Alkmaar a fost trimis 4 luni la puşcărie. Patru suporteri sârbi sunt închişi pe diverse perioade, după ce au provocat incidente care au dus la întreruperea partidei oficiale Italia – Serbia.
SENTINŢĂ CONTESTATĂ
"Aşa a hotărât justiţia din România, noi ne supunem. Sper ca Poliţia să facă recurs, iar sentinţa să nu rămână definitivă".
GEORGE GALAMAZ, victima lui Dragoş Enache

"Să ai pe conştiinţă 3 ani cu suspendare nu e uşor. Dacă l-aţi întreba acum pe agresor, cred că v-ar spune că nu ar mai repeta fapta. Banii pe care îi voi primi îi voi dona unor copii nevoiaşi."
GEORGE GALAMAZ, victima lui Dragoş Enache

"Va face recurs şi, dacă va rămâne la Tribunalul Prahova, mă aştept să-i dea 2-3 zile cu suspendare."
GIGI BECALI, patron la Steaua

"Dă-i măcar 3 săptămâni, dar cu executare! E încurajarea golăniei. Judecătorii ăia trebuie să fie anchetaţi toţi! Şi-au luat şpagă şi avocaţii lui Galamaz! Vom face recurs noi, clubul Steaua."
GIGI BECALI, patron la Steaua

Citiţi şi:

  • Agresorul lui Galamaz a primit o pedeapsă cu suspendare. AFLĂ reacția fotbalistului