Henry Ossian Flipper, născut în sclavie în Thomasville, Georgia, în 1856.

A fost educat la școlile Asociației Misionare Americane și la Universitatea Atlanta (acum Universitatea Clark Atlanta). În 1873, a fost admis la West Point. După cum a scris mai târziu în autobiografia sa din 1878, The Colored Cadet din West Point, el a fost ostracizat de colegii albi și profesori în cei patru ani de acolo.

După absolvire, Flipper a fost numit sublocotenent în unitatea a 10-a de cavalerie afro-americană și a fost staționat la Fort Sill din Oklahoma.

În timp ce se afla la Fort Sill, Flipper a negociat cu triburile locale și a supravegheat mai multe proiecte de inginerie, inclusiv construirea drumurilor și a liniilor telegrafice. Un sistem de drenaj pe care l-a proiectat a devenit cunoscut sub numele de „Flipper’s Ditch” și este listat ca reper istoric național.

În 1881, a fost acuzat că a furat peste 3.000 de dolari din fondurile unității și a fost scos din serviciu. Deși un tribunal marțial nu l-a găsit vinovat de delapidare, în 1882 a fost exclus pentru „conduită nedemnă”.

Și-a pledat nevinovăția de-a lungul anilor și a luptat pentru a-și curăța reputația. A murit la 3 mai 1940, în Atlanta, Georgia.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric