Afacerea TVR: PDL mută cu Turcescu

Afacerea TVR: PDL mută cu Turcescu

Vehiculat ca variantă de director interimar al TVR pe 4 luni, Robert Turcescu are susţinere politică pentru a fi instalat cu un mandat întreg de 4 ani.

Democrat-liberalii se grăbesc să-i facă vânt definitiv lui Alexandru Sassu din TVR şi să-l instaleze la şefia televiziunii publice pe Robert Turcescu. Neoficial, decizia a fost deja luată, liderii PDL având în intenţie mai mult decât o ofertă de interimat pe cele patru luni rămase din mandatul lui Sassu. Este vorba despre instalarea-fulger a lui Turcescu pentru un mandat complet de patru ani, au declarat pentru EVZ surse din partid.

Pentru a-i asigura din start un mandat întreg, liderii PDL au agreat varianta de a nu mai aştepta adoptarea în Senat a noii legi a audiovizualului şi de a numi un Consiliu de Administraţie (CA) pe actualele reglementări. Astfel, în CA parlamentul îşi va păstra 9 reprezentanţi, guvernul şi preşedinţia câte unul, iar salariaţii - doi. Cu majoritate de 7 din 13 a actualei puteri, Turcescu nu va avea astfel nicio emoţie pentru a-şi adjudeca scaunul.

Faptul că actualul director al Realitatea FM este favoritul PDL pentru TVR a fost confirmat de deputatul Raluca Turcan. „S-a decis numirea unui director interimar. Persoana propusă a fost domnul Turcescu”, a spus marţi Turcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, deputatul PDL a susţinut însă mai degrabă soluţia numirii definitive decât cea a interimatului: „Interimatul e o soluţie. Nu ştiu însă dacă e suficient, pentru ca mandatul ar fi limitat şi ar duce la o îngheţare a stării de fapt. TVR nevoie rapid de o conducere validă, cu putere deplină de decizie”.

Turcescu: „N-am discutat cu nimeni, oficial”

Contactat de EVZ, Robert Turcescu a precizat că nu a purtat încă nicio discuţie oficială. „Nu am discutat cu nimeni la nivel oficial, să văd care ar fi limitele unui astfel de mandat interimar. Când voi purta o discuţie oficială şi voi vedea şi care sunt condiţiile, atunci voi lua şi o decizie”, ne-a declarat jurnalistul.