Evenimentul Zilei > Actualitate > Aeroportul din Cluj, blocat
Aeroportul din Cluj, blocat

Aeroportul din Cluj, blocat

Anunțul că zborurile de pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca vor fi reluate a stârnit un adevărat haos în rândul pasagerilor. Cursa de Roma care trebuia să decoleze astăzi, în jurul prânzului, a fost amânată în ultimul moment după ce pasagerii au stat mai bine de trei ore în zona de îmbarcare sau în avion.

m e
Cei 180 de pasageri care trebuiau să zboare spre Roma au fost chemați prin microafenele din aeroport spre zona de îmbarcare în jurul orei 13.30 unde au fost supuși procedurii de check in.
Unul dintre pasagerii nemulțumiți care a așteptat mai bine de trei ore permisiunea ca avionul să poate decola este Sergiu Anghel. „La unu și jumătate am aflat că zborul a fost reprogramat pentru ora 15.00. După ce am stat două ore în sala de așteptare am fost urcați în avion după care au venit și ne-au spus că nu mai pleacă niciun avion. E bătaie de joc și se poartă în ultimul hal cu noi. Dacă ne-au chemat aici trebuia să și plecăm nu stăm prin aeroport sau avion”, spune bărbatul.
Alți pasageri sunt mai optimiști și anume cei care urmează să decoleze la ora 19.45 cu avionul Blue Air cu destinația București.
Aeroport operațional, zboruri incerte
Directorul Aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo spune că decizia
de decolare a avioanelor aparține piloților și companiilor aeriene. „Aeroportul din Cluj este operațional sută la sută, dar decizia de decolare aparține pilotului și companiilor aeriene. Acolo trebuie să întrebați”, spune David Ciceo.
Cursele externe de pe aeroportul clujean care au fost anulate sunt operate de compania low cost Wizz Air, care în această după amiază ar fi trebuit să zboare spre Barcelona și Pisa. În plus, nici compania maghiară Malev nu a ridicat niciun avion în aer în cursul zilei de azi, cursa spre Budapesta de la ora 16.20 fiind anulată.
O altă companie care a anunțat că nu va opera nicio cursă este Blue Air. Într-un comunicat de presa compania aeriană arată faptul că zborul cu destinația București de la ora 19.45 a fost anulat.
Decizia de anulare a a mai multor zboruri, de teama norului vulcanic, i-a făcut pe unii proprietari de autocare să profite de situație și să ofere curse ad hoc spre anumite destinații externe. Este și cazul a 30 de profesori de muzică din Franța care după ce au aflat că avionul spre Paris nu mai decolează au preferat să închirieze un autocar și să ajungă acasă pe cale terestră.

Zboruri anulate
Cluj – Budapesta – ora 16.20, anulat, compania MALEV
Cluj Napoca – Pisa – ora 18.45, anulat, compania Wizz Air (aeroportul din Pisa este închis)
Cluj Napoca – Barcelona – 18.35, anulat, compania Wizz Air;
Cluj Napoca – București – 19.45, compania Blue Aier.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.