Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Vasilescu: Nu poate avea loc un război, pentru că nu are cine să-l înceapă
Adrian Vasilescu: Nu poate avea loc un război, pentru că nu are cine să-l înceapă

Adrian Vasilescu: Nu poate avea loc un război, pentru că nu are cine să-l înceapă

Un război care să rezolve criza prin care trece economia lunii nu poate avea loc în acest moment, deoarece "nimeni nu e în stare să-l pornească", poate doar America, dar care nici ea "nu este aptă de un război mare, poate doar de unul mic", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, astăzi, în cadrul unei dezbateri prilejuită de lansarea cărţii sale "Biletul de ieşire din criză", apărută la Editura Curtea Veche.

În opinia lui Vasilescu, războiul este una dintre cele patru căi de ieşire din criză, alături de investiţii care să genereze creştere economică, austeritate şi inflaţie galopantă.
Reprezentantul BNR se declară un optimist, afirmând că nici războiul şi nici hiperinflaţia nu vor reprezenta soluţiile pentru criza actuală, hiperinflaţia însemnând că "ar dispărea active, bani din economisire".
În consecinţă, rămân doar două căi: austeritate combinată cu creştere economică. "Văd ieşirea din criză luptând pe aceste două fronturi", a conchis Adrian Vasilescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.