Adrian Porumboiu: "Ploaia imi creste jucatorii"

Adrian Porumboiu: "Ploaia imi creste jucatorii"

Patronul echipei de fotbal FC Vaslui este mandru nevoie mare de echipa sa, care s-a cocotat in topul Ligii I.

FC Vaslui e revelatia acestui inceput de sezon. Moldovenii antrenati de „nemuritorul” Dorinel Munteanu au strans 11 puncte in primele cinci runde.

Ei au ingenuncheat sambata, la Cluj, Universitatea, scor 3-2. „Copiii” lui Porumboiu detonasera si bomba campionatului in etapa a doua, cand i-au batut in „Groapa” pe dinamovisti, scor 2-0. Moldovenii au pierdut insa puncte importante in partide considerate „usoare”, 2-2, acasa, cu UTA, si 2-2, in deplasare, cu Dacia Mioveni.

„Ca lot, suntem peste Steaua, Dinamo si Rapid!”

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Domnule Porumboiu, cum se vede Liga I de sus? Adrian Porumboiu: Am avut rezultate bune, dar sa nu uitam ca am pierdut patru puncte cu UTA si Dacia Mioveni. Eram si mai sus acum. Nu ne-a intunecat mintile victoria cu Dinamo, nu o sa ni le intunece nici victoria de la Cluj. Nu ne imbatam cu apa rece.

Vrem sa fim in frunte si la final. Atunci, o sa ne umflam in pene! (rade). Deocamdata, suntem modesti si muncim mult. Asta e reteta succesului. Obiectivul ramane clasarea in prima jumatate a clasamentului. Daca se poate, in prima jumatate a primei jumatati, adica in primele patru.

Chiar are FC Vaslui forta necesara? Ca lot, suntem peste toate echipele din prima divizie, si peste Steaua, si peste Dinamo, si peste Rapid. Ca lot, nu ca echipa. Nu ne e teama de nimeni! Destul ne-am uitat cu ochii in soare, dupa cei mari.

Care e secretul lui Dorinel? Mai serveste cate un vin de la podgoria mea! (rade din nou). Acum, serios, sunt foarte multumit de colaborarea cu Dorinel. El este un superprofesionist. Uite, iti zic un secret: jucatorii au ajuns la Vaslui, sambata-noapte, la ora doua. Azi-dimineata (n.r. - ieri) a fost un antrenament benevol. Participa cine voia. Au fost 20 de fotbalisti din 26, cati sunt in lot. Dorinel a venit primul.

George Copos vrea sa-i aduca pe Mardare si Ljubinkovici la Rapid. Ii vindeti? Ce, sunt nebun sa dau fotbalisti in timpul campionatului? Nici vorba.

Dar au fost oferte concrete? Au fost discutii. Uite, eu zic acum ca beau o bere cu tine, dar tu esti la Bucuresti, eu la Vaslui. Asa si cu negocierile astea, mai mult vorbe. N-a existat o masa a tratativelor.

E un film frumos ce i se intampla Vasluiului? Nu are un final inca. Dar nu uitati ca, in ultimele 20 de etape, incluzand si returul campioantului trecut, noi nu prea am pierdut. Avem continuitate. Am construit mult la Vaslui. Jucatori din toata tara de-abia asteapta sa vina aici.

Dau cele mai mari prime din prima liga. Chiar sunt cel mai fericit cand le dau banii, pentru ca merita. Lucram si la instalatia de nocturna, dam drumul unui al doilea teren de antrenament ultramodern, gazonat, cum trebuie. Facem o baza de cantonament la cele mai inalte standarde europene.

La Cluj v-a purtat ploaia noroc? A plouat ca in Vechiul Testament, potop a fost. Eu sunt cel mai fericit cand ploua, fiindca am belsug in hambare. Imi merge bine cand ploua: imi cresc si jucatorii mari. Acum o sa ploua si cu prime la baieti. Ploaia e viata mea (rade in hohote).

LIGA I

„U” Cluj - FC VASLUI.....................................2-3 Marcatori: R. Sabo (57 - penalty), Suller (84) / D. Sabou (33), Ljubinkovici (67), P. Jovanovici (83)

„U” CLUJ: M. Tudor 4 - Suller 5, Cordos 4, Park 4, M. Jovanovici 4 - Olah 4, B. Dolha 4, R. Sabo 5 (70, Suciu; 78, Negrean), V. Ghindaru 4 (76, G. Coman) - Goga 4, N. Jovanovici 4. Antrenor: Adrian Falub

FC VASLUI: Haisan 4 - S. Moraru 5, Buhus 5, Mardare 5, Balace 5 - D. Sabou 6, D. Munteanu 8 (90, Panait) - Ljubinkovici 6, S. Frunza 5 (80, P. Jovanovici), M. Matei 4 (60, L. Ivan 5) - Temwanjera 5. Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: „Ion Moina”; Spectatori: 2.000; Arbitri: V. Berbecaru 4 - I. Popa 5, N. Meghesan 5

TINERI SI NELINISTITI

Portar: Cristian Haisan 26 de ani

Fundasi: Bogdan Buhus 28 de ani

Bogdan Panait 24 de ani Adrian Mardare  19 ani Vasile Buhaescu 19 ani 

Mijlocasi: Marius Matei  23 de ani Dorinel Munteanu 39 de ani

Adrian Gheorghiu 26 de ani Danut Sabou 28 de ani

Marko Ljubinkovici 26 de ani Petar Jovanovici 25 de ani

Atacanti:Sorin Frunza  29 de ani Mike Temwanjera 25 de ani

Media de varsta 26 de ani