Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrenalină. Un biciclist plimbă o bombă pe portbagaj
Adrenalină. Un biciclist plimbă o bombă pe portbagaj

Adrenalină. Un biciclist plimbă o bombă pe portbagaj

Evitați șoseaua de intrare în Frumușeni. Unii plimba proiectile pe bicicletă – e anunțul postat de un șofer pe un grup dedicat, pe o rețelea de socializare. Surprinsese un biciclist care transporta, pe bicicletă, ditamai proiectilul. De teama unei explozii spontane, șoferul a acționat imediat.

Un bărbat care a găsit o bombă pe câmp a decis să o ia cu el. Poate că voia să o facă suvenir, sau doar să o ducă la fier vechi. Cert este că a legat-o de portbagajul bicicletei și s-a pus pe pedalat.

Așa a fost surprins în trafic de un șofer, luni seara, pe DJ 682, în județul Arad. Este vorba de un bărbat din comuna Frumuşeni, care a găsit bomba pe câmp şi a decis să o ia acasă. Șoferului care l-a fotografiat nu i-a venit să creadă și a sunat de urgență la 112.

Biciclistul cu proiectitul prins în portbagajul bicicletei a fost oprit de reprezentanții ISU Arad, iar pirotehnișrtii au ridicat proiectilul neexplodat. Ei spun că,  cel mai probabil, acesta datează din cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit ISU Arad, bomba va fi detonată în decursul zilei de azi. ”Se fac pregătiri pentru transportul bombei la o distanță de aproximativ 2 km de localitate. Bomba este exploziv-brizanta. Puterea de aruncare a schijelor este de aproximativ 1 km”, au informat oficialii ISU Arad.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: