Evenimentul Zilei > International > Acuzații GRAVE la adresa lui Vladimir Putin. Un fost agent KGB îl acuză pe liderul de la KREMLIN că a UCIS 224 de persoane
Acuzații GRAVE la adresa lui Vladimir Putin. Un fost agent KGB îl acuză pe liderul de la KREMLIN că a UCIS 224 de persoane

Acuzații GRAVE la adresa lui Vladimir Putin. Un fost agent KGB îl acuză pe liderul de la KREMLIN că a UCIS 224 de persoane

Acuzaţii incredibile la adresa preşedintelui Rusiei, Vladimir Puţin. Un fost agent KGB care trăieşte la Londra cu identitate falsă îl acuză pe liderul de la Kremlin că a pus la cale explozia de la bordul avionului rus în care se aflau 224 de oameni.

În urmă cu două luni, la 31 octombrie 2015, lumea a rămas şocată după ce un avion cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit în Peninsula Sinai din Egipt. După mai multe investigaţii, s-a ajuns la concluzia că tragedia aviatică a fost cauzată de o bombă, pentru care şi-au asumat răspunderea teroriştii din gruparea Statul Islamic. Fostul agent KGB susţine că totul a fost o perdea de fum, iar autorul crimei ar fi chiar Vladimir Puţin, care ar fi pus la cale o strategie pentru a “împuşcă doi iepuri cu un foc”.

Zborul Metrojet 9268, în care se aflau 217 turişti ruşi plus 7 membri ai echipajului, a decolat de la Sharm el-Sheikh la 4 dimineaţă, iar după 23 de minute s-a prăbuşit în pustietatea din Sinai. Timp de câteva ore informaţiile au fost contradictorii, iar primii care şi-au asumat răspunderea pentru tragedie au fost teroriştii din Statul Islamic (ISIS). Aceştia au justificat atacul prin faptul că Rusia sprijină intervenţia occidentală în Siria şi au dat un comunicat destul de vag în acest sens.
Adevărul e că nici ISIS nu ştia prea multe despre accident şi nici măcar ce s-a întâmplat cu exactitate, informează aktual24.ro, citând  Daily Mail.

Situaţia actuală favorabilă lui Puţin a fost regizată cu atenţie de liderul de la Kremlin. Asta susţine Boris Karpichkov, un fost agent KGB, care trăieşte în prezent în Anglia sub o identitate nouă. Karpichkov susţine că a păstrat legături în KGB şi în cercurile puterii de la Kremlin şi că a aflat astfel că tragedia din Sinai a fost un element care să ajute Rusia. Vladimir Puţin şi-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că Rusia pierde influenţa politică în Siria şi Orientul Mijlociu. De asemenea, era preocupat de soarta aliatului sau tradiţional, Bashar al-Assad, ameninţat cu răsturnarea de către rebeli.
Mai mult, exporturile de armament ruseşti către această zona erau în pericol, aşa că Moscova avea nevoie de o justificare pentru a se implică militar şi politic, susţine maiorul Karpichkov. Cu alte cuvinte, „doi iepuri dintr-un foc”.

Strategia pusă la cale de Puţin şi apropiaţii săi s-ar fi materializat într-un dosar ce conţinea inclusiv modalităţi de aplicare. Ofiţerii din serviciile secrete au venit cu ideea de a pune o bombă într-un avion de linie, de a-i acuză pe islamişti de terorism şi de a câştigă astfel dreptul de a interveni pentru anihilarea lor. După ce planul a fost aprobat, s-a trecut la aplicarea lui.
Concret, un agent secret şi-a luat o vacanţă în Egipt, la Sharm el-Sheikh. Acolo a început o idilă cu o rusoaica, iar la plecare i-a înmânat un „cadou” pe care ea trebuia să-l livreze părinţilor lui, în ţară natală. Pachetul era bombă care a distrus avionul.
Boris Kapichkov susţine că explozibilul este ciclonit, un substitut puternic pentru TNT, iar detonatorul – un EHV-7, construit exclusiv pentru forţele speciale.