Evenimentul Zilei > International > Acord între europeni, putere și opoziție la Kiev (președinția ucraineană)
Acord între europeni, putere și opoziție la Kiev (președinția ucraineană)

Acord între europeni, putere și opoziție la Kiev (președinția ucraineană)

Un acord a fost convenit între puterea ucraineană, opoziție, UE și Rusia, la capătul unor negocieri-maraton, inițiate după baia de sânge de la Kiev, soldată cu cel puțin 77 de morți, de marți până vineri, a anunțat președinția ucraineană, citată de AFP.

Acest compromis între diversele părți, despre care nu a fost furnizat niciun detaliu, ar trebui să fie semnat vineri, la 10.00 GMT, a precizat președinția de la Kiev, într-un comunicat citat de Agerpres.
Nu a fost imediat posibil să fie obținută o confirmare a acestei informații pe lângă delegațiile europene, menționează France Presse.
Potrivit agenției de presă RIA Novosti, participanții la negocierile de la Kiev au convenit asupra parafării unui acord privind rezolvarea crizei. Semnarea documentului a fost programată pentru ora locală 12.00. Negocierile între trei miniștri de externe europeni cu președintele Viktor Ianukovici și opoziția au început joi.
Obiectivul principal al convorbirilor a fost convenirea unui acord care să pună capăt violențelor în Ucraina și să rezolve criza politică. Șefii diplomației din Germania, Frank-Walter Steinmeier, Franța, Laurent Fabius, și Polonia, Radoslaw Sikorski, au discutat ‘proiectele unei foi de parcurs’, destinate să contribuie la ieșirea pe cale pașnică din această criză fără precedent în Ucraina, după obținerea independenței cu 23 de ani în urmă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: