Evenimentul Zilei > Actualitate > Acesta este cel mai mare Pom de Crăciun din lume ajuns în Cartea Recordurilor. Foto în articol
Acesta este cel mai mare Pom de Crăciun din lume ajuns în Cartea Recordurilor. Foto în articol

Acesta este cel mai mare Pom de Crăciun din lume ajuns în Cartea Recordurilor. Foto în articol

Orașul Gubbio de la poalele Muntelui Ingino, provincia Perugia s-a făcut remarcat prin realizarea celui mai mare Pom de Crăciun din lume.

Încă din 1981 un grup de voluntari realizează Pomul de Crăciun, iar în 1991 a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness) şi este aprins în fiecare an pe 7 decembrie, în cadrul unui eveniment public, cu o ceremonie specială.

Este un record care aparține Italiei deocamdată

Aici, pe panta muntelui Ingino, cel mai mare pom de Crăciun din lume este pus la punct și aprins. Creat în 1980 de Enzo Grilli și Pietrangelo Farneti, această minune a continuat tradiţia şi este aprinsă în fiecare an pe 7 decembrie, în cadrul unui eveniment public.

În 2014, pomul de Crăciun a fost aprins de Papa Francisc; în 2012 de președintele Republicii Giorgio Napolitano; în 2011 a fost Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea care a condus ceremonia.

S-au folosit peste 400 de lumini de diferite culori, 300 de puncte de lumină verde (pentru conturul copacilor) și 8.500 de metri de cablu electric care se întind pe o înălțime de 750 de metri, de la bazilica Sant ‘Ubaldo, în vârful muntelui şi până la zidurile orașului medieval.

Pomul de Crăciun nu este un copac pur şi simplu, ci unul „construit” pe versanții Muntelui Ingino, cu ocazia sfântului lor patron: Sant ‘Ubaldo. Acest copac magnific este aprins pe 7 decembrie în fiecare an, până pe 6 ianuarie.

Cel mai mare copac de Crăciun din lume, a aranjat primele cabluri și lumini
Arborele de Crăciun Gubbio a intrat în Cartea Recordurilor Guinness în 1991 (ildomaniditalia.eu/)
Sursa foto: moondo.info