A intrat cu maşina într-o autospecială a pompierilor şi a ajuns la spital

A intrat cu maşina într-o autospecială a pompierilor şi a ajuns la spital

Un bărbat a ajuns la spital, vineri seară, după ce autoturismul pe care în conducea s-a ciocnit cu o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi. Pompierii se îndreptau spre un incendiu, din Drobeta Turnu-Severin.

Autospeciala cu apă şi spumă a ISU Mehedinţi circula în spatele altei autospeciale ISU, ambele solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu în comuna Şimian, relateză Mediafax.

La ieşirea din sensul guratoriu, şoferul unui autotursim Logan, în vârstă de 29 de ani, nu a acordat prioritate celei de-a doua autospeciale din coloană, cele două autovehicule intrând în coliziune.

"Pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Şimian. La faţa locului urmau să ajungă două autospeciale cu apă şi spumă. În drum către intervenţie una dintre autospeciale a fost însă implicată într-un accident. Aceasta a fost înlocuită de o altă autospecială, incendiul fiind stins şi soldându-se cu pagube materiale minore. Din spusele colegilor mei, în momentul accidentului autospeciala avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma impactului, șoferul autoturismului a fost rănit, iar autospeciala ISU a fost avariată, astfel încât nu şi-a mai putut continua drumul către intervenţie.

Medicul Minodora Popescu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a declarat că victima a suferit un traumatism cranio-cerebral, însă starea sa este stabilă.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă autospeciala implicată în accident avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune sau acestea erau pornite doar la prima autospecială din coloană.