Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident la o companie farmaceutică implicată în producţia vaccinurilor anti-covid. 13 persoane rănite
Accident la o companie farmaceutică implicată în producţia vaccinurilor anti-covid. 13 persoane rănite

Accident la o companie farmaceutică implicată în producţia vaccinurilor anti-covid. 13 persoane rănite

Potrivit poliţiei din Baden-Wuerttemberg, o scurgere a unui solvent s-a produs miercuri la o companie farmaceutică germană implicată în producţia vaccinurilor împotriva COVID-19, și a provocat rănirea a 13 persoane.

Din primele constatări, incidentul este posibil să fi fost cauzat de o defecţiune tehnică la Rentschler, o companie farmaceutică cu sediul la Laupheim, în landul german .

Cei afectaţi ar putea prezenta sechele după câteva ore

„Acum trebuie să aşteptăm să vedem dacă există sechele”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Patru dintre angajaţi este posibil să fi intrat în contact direct cu agentul respectiv şi nouă alte persoane se crede că au fost rănite după această scurgere accidentală, potrivit comunicatului.

„Din cei 13 angajaţi din echipa de producţie care se aflau la faţa locului la momentul relevant, doi se află în prezent sub monitorizare medicală din precauţie”, a precizat compania.

O evaluare iniţială a stabilit că nimeni nu a fost rănit. Un purtător de cuvânt al poliţiei a atras însă atenţia că cei afectaţi ar putea prezenta sechele după câteva ore de la incidentul ddin fabrică.

Compania este implicată în producția de vaccinuri

Compania Rentschler este implicată şi în producţia de vaccinuri anti COVID-19 de către BioNTech şi Pfizer.

O purtătoare de cuvânt a companiei a confirmat incidentul de miercuri. Potrivit ei, accidentul de miercuri nu are impact asupra producţiei vaccinului împotriva COVID-19.

„Producerea ingredientelor noastre farmaceutice active pentru clienţii noştri continuă fără întrerupere; nu sunt aşteptate întârzieri sau disfuncţionalităţi”, a precizat Rentschler.

Potrivit declarațiilor reprezentanților poliţiei, solventul s-a scurs dintr-un furtun în timpul procesului de producţie. În urma incidentului, brigada de pompieri a verificat aerul pentru a depista eventuali poluanţi. Poliţia a declanșat o oanchetă, investighând cauza producerii accidentului.

În urma măsurilor de siguranţă luate de urgență, nu a fost necesară evacuarea completă a clădirii afectate. Mai mult, lichidul scurs a fost colecat și neutralizat.„Angajaţi instruiţi special de la companie au colectat mai târziu lichidul scurs şi l-au aruncat într-un mod corespunzător”, a precizat poliţia, conform Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News