Evenimentul Zilei > Actualitate > Absenţele şcolare au tăiat alocaţiile familiilor sărace
Absenţele şcolare au tăiat alocaţiile familiilor sărace

Absenţele şcolare au tăiat alocaţiile familiilor sărace

Părinţii care nu îşi trimit copiii la şcoală nu mai primesc ajutoare pentru susţinerea familiei. În Gorj, 600 de familii sunt în această situaţie, iar în Vaslui - peste 3.500.

Din acest an, acumularea a peste 20 de absenţe duce la sistarea alocaţiilor pentru susţinerea familiei. În judeţul Gorj, după prima săptămână de şcoală, s-a luat această măsură pentru 600 de familii sărace ale căror copii au absentat de la şcoală.

"Aproximativ 1.300 de familii nu vor mai primi timp de trei luni alocaţie de susţinere a familiei sau o vor primi diminuată, din cauza absenţelor acumulate la şcoală de copii. Astfel, circa 700 de familii vor primi alocaţia de susţinere diminuată pe trei luni, iar alte 600 de familii, ai căror copii au peste 20 de absenţe nemotivate, nu vor mai beneficia de acei bani în primul semestru din anul şcolar 2011-2012", a declarat directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Gorj, Monica Podaru, citată de Agerpres.

Sancţiunile au fost introduse în acest an şi au ca scop diminuarea absenteismului şcolar şi responsabilizarea familiilor care au copii ce lipsesc de la cursuri, a mai spus directorul Monica Podaru.

Centralizarea absenţelor va tăia mai multe alocaţii

Şi în Vaslui se va reduce ori tăia alocaţia pentru mai bine de 3.500 de copii: 600 de familii nu vor mai beneficia de alocaţia de susţinere familială, iar 2.946 vor lua mai puţini bani. Potrivit lui Haralambie Voicu, directorul coordonator al AJPS Vaslui, numărul familiilor care vor avea alocaţia suspendată ar putea creşte, în condiţiile în care 25% din şcolile din judeţ nu au prezentat încă situaţia absenţelor.

Potrivit normelor de aplicare a legii privind alocaţia pentru susţinerea familiei, diminuarea cu 20% a cuantumului alocaţiei se calculează pentru un număr de 10 absenţe nemotivate. La 10-20 de absenţe, reducerea este cu 50%. Dacă numărul absenţelor nejustificate trece de 20, plata alocaţiei de susţinere se suspendă.

  • Noutăţile anului şcolar: teste multe, lectură obligatorie şi sistem de pontaj
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: