Evenimentul Zilei > EVZ Special > A cunoscut succesul mondial după ce s-a ars cu fierul
A cunoscut succesul mondial după ce s-a ars cu fierul

A cunoscut succesul mondial după ce s-a ars cu fierul

Louis B. Mayer s-a născut la 4 iulie 1885, la Minsk, la acea vreme parte a Rusiei. Avea doar câţiva ani când familia a emigrat în Canada şi s-au stabilit la New Brunswick, în Portland.

A început să lucreze ca negustor de fier vechi şi s-a mutat la Boston, lăsându-şi familia la New Brunswick.

„The Orpheum”

După ce afacerea a eşuat, în 1907, a achiziţionat un teatru de 600 de locuri, numit „The Gem”, aflat în suburbiile Boston-ului.

A schimbat numele teatrului în „The Orpheum” şi a promis că în acea sală nu vor fi vizionate decât filme de foarte bună calitate.

După ce „The Orpheum” a devenit un adevărat succes, Mayer s-a hotărât să-şi extindă afacerile în domeniul distribuţiei de film şi a înfiinţat Compania de Film Louis Mayer (Louis B. Mayer Film Company).

Citește și Reacțiile lui Clark Gable și Gretei garbo când au fost atinși la salarii

În 1913, Louis Mayer s-a asociat cu Jesse Lasky, producător de film în California, şi cu alţi câţiva producători de film. La scurt timp, Mayer şi partenerii săi au fondat Metro Pictures Corporation.

Unul dintre primele filme distribuite de ei a fost „Birth of a Nation” (1915).

După ce filmul s-a dovedit a fi un adevărat succes, Louis Mayer a fondat o serie de companii de distribuţie, cum ar fi Master Photoplays, Serial Producing Company şi American Feature Film Company.

Un film pe săptămână

Joseph Godsol, preşedinte al The Goldwyn Company, a semnat un acord cu Mayer pentru a reuni cele două companii sub numele de Metro-Goldwyn-Mayer.

„Ben-Hur”, producţie a anului 1925, filmată parţial în Italia, cu Ramon Novarro şi Francis X. Bushman, a fost una dintre primele mari producţii ale companiei Metro-Goldwyn-Mayer.

Printre marii actori ai companiei se numără şi Joan Crawford, Elizabeth Taylor, Judy Garland, Mickey Rooney.

În vremurile de succes, Metro-Goldwyn-Mayer prezenta, în medie, un film pe săptămână, iar Louis Mayer câştiga peste un milion de dolari pe an.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: