Cel mai scump orez din lume. Are gust de nucă, iar boabele arată ca niște diamante

Cel mai scump orez din lume. Are gust de nucă, iar boabele arată ca niște diamante Kinmemai Premium, cel mai scump orez din lume. Sursa foto: pixabay.com

Kinmemai Premium este este un soi de orez artizanal, ales manual, care deține recordul mondial Guinness pentru cel mai scump orez din lume. Prețul se ridică la 120 de dolari pe kilogram.

Ce e atât de special la acest orez

Produs de Toyo Rice Corporation din Japonia, acest tip de orez conține boabe alese manual din cinci soiuri de orez japonez premiate. Boabele sunt maturate timp de șase luni cu ajutorul tehnologiei brevetate de îmbogățire a orezului, dezvoltată de companie în urmă cu peste 17 ani.

Potrivit producătorilor, Kinmemay Premium are valori nutriționale superioare față de orezul convențional, precum și o aromă delicioasă de nuci. De asemenea, boabele în sine arată ca niște diamante minuscule datorită procesului patentat de lustruire care îndepărtează doar stratul de ceară necomestibil.

Kinmemai Premium este vândut în pachete de 140 de grame

„Kinmemai Premium se mândrește cu o valoare nutritivă de neegalat, conținând de șase ori mai multe lipopolizaharide (LPS) - un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută la menținerea sănătății și combaterea bolilor - decât orezul alb convențional, precum și de 1,8 ori mai multe fibre și de șapte ori mai multă vitamina B1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este fără clătire, ceea ce înseamnă că orezul nu trebuie spălat înainte de gătit, și are o aromă unică și un gust dulce”, spun producătorii, citați de odditycentral.com.

Boabele de orez Kinmemai Premium sunt culese manual de specialiștii Toyo Corporation, iar cultivatorii sunt plătiți de aproximativ opt ori mai mult, față de tariful obișnuit, doar pentru cele mai bune boabe. Acest lucru explică parțial prețul extrem de ridicat al celui mai scump orez din lume.

Kinmemai Premium

Kinmemai Premium. Sursa foto: pixabay.com

Orezul Kinmemai Premium, disponibil și în afara Japoniei

Anunțat drept „cel mai bun orez din lume", Kinmemai Premium este vândut în pachete de 140 de grame, la un preț de aproximativ 120 de dolari pe kilogram. Acesta a stabilit recordul mondial pentru „cel mai scump orez" în 2016, cu un preț de 109 dolari pe kilogram, însă inflația a făcut ca prețul să crească și mai mult de atunci.

Disponibil inițial doar pentru piața japoneză, Kinmemai Premium este acum vândut și în Singapore.

Orezul Kinmemai Premium nu este potrivit pentru sushi, deoarece îi lipsește amidonul necesar. Pentru a-i aprecia pe deplin aroma dulce, de nucă, este recomandat pentru mâncăruri japoneze simple, precum ochazuke și Tamago kake gohan.

 

 

 

Revista presei