Alimentele bogate în sodiu care nu ar mai trebui sărate niciodată. Pot deveni un pericol

Alimentele bogate în sodiu care nu ar mai trebui sărate niciodată. Pot deveni un pericol Alimente sărate. Sursa foto: Pixabay

Alimentele bogate în sodiu ar trebui evitate, mai ale de cei cu afecțiuni precum hipertensiunea arterială sau boli cardiovasculare. Din păcate, majoritatea oamenilor consumă mai multă sare decât este recomandat, fără să realizeze cât rău își produc.

Alimentele bogate în sodiu, un pericol pentru sănătate

Lumea trebuie să știe că principalele surse de sodiu nu provin din sarea adăugată la masă, ci din alimente. Este știut faptul că multe alimente procesate și preparate conțin cantități semnificative de sare, iar consumul frecvent al acestor alimente poate duce rapid la depășirea aportului zilnic recomandat.

Sodiul este un mineral care se găsește în mod natural în multe dintre alimentele pe care le consumăm. Sodiul este necesar organismului tău, numai în cantități mici, dar majoritatea oamenilor au obiceiul să mai adauge sare peste aceste alimente deja foarte sărate.

Produse Alimentare, Mic Dejun, FructeAlimentele bogate în sodiu, un pericol pentru sănătate. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce e bine să evitați sodiul

Rinichii reglează cantitatea de sodiu din organism pentru a menține sănătatea optimă. De asemenea, rinichii rețin sarea atunci când nivelul din organism este scăzut, în timp tot rinichii elimină prin urină atunci când sodiul din organism este ridicat.

Consumul de prea mult sare poate duce la acumularea în sânge și pune presiune asupra inimii și arterelor. Sodiul ridicat în sânge poate duce la retenție de lichide și hipertensiune arterială, cu potențial de boli cronice de inimă și rinichi. Hipertensiunea arterială poate duce, de asemenea, la accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.

Brânză, Pară, Produse AlimentareAlimentele bogate în sodiu, un pericol pentru sănătate. Sursa foto: Pixabay

Alimentele peste care nu mai trebuie să adăugam sare

Un gram de sare este echivalent cu 400 mg de sodiu, iar un g de sodiu este echivalent cu 2,5 g de sare. Printre alimentele bogate în sodiu sunt: carnea procesată, cârnații, mezelurile, brânzeturile, chipsurile, covrigii, mâncărurile congelate, supele instant, ketchup, sosurile, salata de măsline, pâinea, etc. Iar atunci când mâncăm aceste alimente nu ar mai trebui să adăugam sare.

Sunt și alimente cu un conținut scăzut de sodiu, printre acestea sunt fructele și legumele chiar și congelate conțin în general cantități mici de sare.

O cană de orez brun conține doar 10 miligrame de sodiu. Consumul acestui aliment vă oferă multe fibre, mangan, seleniu, care joacă un rol major în metabolism și mai multe tipuri de fitonutrienți care pot ajuta la prevenirea bolilor.

Nu uitați de uleiul de măsline, un aliment sănătos pentru inimă datorită cantității sale bogate de fitonutrienți și acizi grași omega 3. De asemenea, are un conținut foarte scăzut de sodiu, cu doar 0,27 miligrame/lingură, potrivit webmd.com.

Revista presei