Cel mai bun fruct pentru creier. Este bine să-l mănânci zilnic

Cel mai bun fruct pentru creier. Este bine să-l mănânci zilnic Sursa foto: Dreamstime.com

Cel mai bun fruct pentru creier. Coacăzele negre sunt pline de vitamine, conțin calciu și fier. Un singur kilogram costă 17,50 lei în supermarket. Nutriționiștii au declarat că aceste fructe au un impact nutrițional foarte mare pentru că conțin fitonutrienți și antioxidanți. Coacăzele negre, dispuse în ciorchine, au vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea creierului și a organismului.

Un fruct cu o mulțime de beneficii pentru sănătate

Coacăzele negre sunt sărace în calorii și grăsimi. Ele au un conținut bogat de fibre, vitamina C și antocianine, care pot ajuta la fortificarea sistemului imunitar. Toate aceste proprietăți îi permit organismului să lupte eficient împotriva infecțiilor și virușilor. Coacăzele negre au efect antiinflamator și ameliorează inflamațiile și reduc durerile musculare și articulare.

Coacăze

Coacăze negre. Sursa foto Dreamstime

Aceste fructe oferă foarte multe beneficii pentru sănătatea ochilor pentru că au în compoziția lor acid gamma-linolenic și acid linoleic. Ele conțin elemente esențiale și joacă un rol important în funcția oculară. Ajută ochii să se adapteze mai ușor la întuneric.

Reduce simptomele de oboseală

Oamenii care consumă zilnic acest aliment se bucură de un flux sanguin mai bun la nivelul ochilor. Nutriționiștii au mai spus că produsul reduce semnificativ simptomele de oboseală a ochilor și susține sănătatea inimii pentru că are potasiu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Coacăze

Coacăze negre. Sursa foto Youtube

Coacăzele negre joacă un rol decisiv în privința recuperării după efort fizic. Fructele sunt ideale pentru menținerea greutății corporale pentru că sunt sărace în grăsimi. O porție de coacăze are mai puțin de un gram de grăsimi.

Coacăzele negre reglează digestia

Nutriționiștii au mai spus că aceste fructe au reale beneficii în reglarea digestiei și a tranzitului intestinal. Coacăzele negre se digeră lent și mențin un timp îndelungat starea de sațietate, fiind esențiale pentru sănătatea oaselor, a inimii, a sistemului nervos și a celui muscular. Ele sunt bune pentru copii, pentru cei cu diabet, dar și pentru cei care țin dietă.