Ceapa murată, comoara culinară din borcan. Cea mai bună rețetă

Ceapa murată, comoara culinară din borcan. Cea mai bună rețetăCeapă murată. Sursă: Pixabay

Ceapa murată adaugă o notă deosebită oricărei mese cu care este servită. Chiar dacă există persoane care încă nu au avut ocazia să o deguste, savoarea ei va captiva cu siguranță numeroase papile gustative. Cu preparare rapidă, este gata în câteva minute și poate fi păstrată în frigider pentru câteva săptămâni.

Ceapa murată poate fi folosită în sandvișuri, în special în cele cu carne bogată, precum porc, sau ca o garnitură delicioasă pentru tacos, mâncăruri cu fasole sau salate cu maioneză, cum ar fi salata de cartofi sau de ouă, iar lista de posibilități este aproape nelimitată.

Cu nuanța sa vibrantă de roz, textura sa crocantă și aroma sa picantă, va revigora cu siguranță orice preparat culinar.

Secretele cepei murate, o garnitură ideală pentru mesele de post

Pentru a prepara ceapa murată, ai nevoie doar de un recipient de sticlă și un pic de oțet. Dacă dorești, poți să personalizezi rețeta adăugând condimente după preferință.

Se recomandă utilizarea unui oțet cu nuanță deschisă, cum ar fi oțetul de orez sau oțetul de vin alb. Evită să folosești oțetul alb industrial din recipiente mari, deoarece acesta poate avea un gust prea intens.

Zahărul adaugă un echilibru plăcut saramurii împreună cu oțetul sărat, însă este opțional și poate fi omit în cazul în care nu vrei. Mierea sau un alt îndulcitor alternativ pot fi folosite.

Ceapa roșie murată este, în esență, ceapă tăiată în felii subțiri. Ea este apoi înmuiată într-un amestec de oțet, sare și zahăr, permițându-i să capete un gust și o textură unice.

Ceapă murată în câteva minute. Rețeta pas cu pas pentru o garnitură gustoasă

Ceapă murată. Sursa: Nigel Cohen/ Pixabay

Cu toate acestea, există numeroase variante pentru a personaliza aromele. Poți adăuga sau omite condimente și ingrediente adiționale în funcție de preferințele tale.

De exemplu, o frunză de dafin, ierburi precum rozmarinul sau oregano, coajă de portocală sau cuișoare pot adăuga un plus de complexitate gustului. Dacă vrei să experimentezi arome asiatice, anasonul stelat, scorțișoara, ardeiul de Szechuan și ghimbirul proaspăt pot fi opțiuni delicioase pentru a conferi un caracter distinct cepei.

Rețetă de ceapă murată

Ai nevoie de:

  • ceapă,
  • 90 ml apă,
  • 90 ml oțet,
  • o lingură de zahăr,
  • chili,
  • un cățel de usturoi,
  • o frunză de dafin,
  • un sfert de lingură de sare.

Mod de preparare

  1. Într-o cratiță, fierbem apa, zahărul, sarea și oțetul.
  2. Cu un cuțit bine ascuțit, tăiem ceapa în felii foarte subțiri, asigurându-ne că au aproximativ aceeași dimensiune.
  3. Pregătim un borcan de sticlă, pe care l-am sterilizat în prealabil, și punem în el ceapa tăiată, alături de usturoiul și condimentele alese.
  4. Apoi, turnăm deasupra amestecul de apă, zahăr, sare și oțet care a fost fiert în prealabil.
  5. Închidem ermetic borcanul și așteptăm să se răcească timp de cel puțin 2 ore înainte de a putea savura delicioasa ceapă murată.

Pe parcursul timpului, ceapa va dezvolta o nuanță uniformă de roz vibrant. Este esențial să depozitezi ceapa murată într-un recipient de sticlă sau ceramică. Majoritatea metalelor pot avea o reacție chimică cu oțetul, iar plasticul poate absorbi aromele, afectând gustul și calitatea cepei murate.