Cât se păstrează laptele, untul și iaurtul la frigider. Trebuie aruncat după această perioadă. Sfaturile specialiștilor

Cât se păstrează laptele, untul și iaurtul la frigider. Trebuie aruncat după această perioadă. Sfaturile specialiștilor Trucul prin care afli dacă frigiderul încarcă factura. Cum reduci consumul. Sursa foto Arhiva EVZ

Laptele, untul și iaurtul sunt printre cele mai cumpărate alimente. Cu toate astea, multe persoane nu știu cât se păstrează ele la frigider și când este momentul să le arunci. Specialiștii au dezvăluit când se strică produsele.

Laptele, untul și iaurtul sunt cele mai căutate produse de pe rafturile supermakerturilor. Cu toate astea, oamenii nu știu cât să păstrează aceste alimente la frigider. Chiar dacă se pot cumpăra, de cele mai multe ori, sigilate și ambalate, specialiștii spun că există o dată de expirare sau o anumită dată de la care ar putea să se strice.

Un pachet de unt poate fi ținut la rece între o lună și trei luni. Laptele de băut poate fi ținut în frigider până la doar două săptămâni. Crema de brânză se păstrează la rece două săptămâni, iar brânza cheddar (pachet deschis) între trei și patru săptămâni.

Brânza feliată durează mai mult, chiar și două luni, iar cea rasă până la o lună. Specialiștii mai spun că laptele poate fi ținut în frigider timp de o săptămână, iar margarina timp de șase luni.

Ne puteți urmări și pe Google News
Aveți obiceiul de a ocoli laptele? Nu mai faceți asta. Laptele de vacă este o sursă adevărată de sănătate

Sursa: arhiva EVZ

Laptele de soia se păstrează la rece o săptămână. El este o altă alternativă la laptele de animale. Acest produs este deosebit de apreciat de vegetarieni și de oamenii care doresc. Smântâna rezistă până la trei săptămâni. Iaurtul poate rezista până la două săptămâni. Frișca lichidă rezistă o lună, iar cea procesată până la două săptămâni.

Locul laptelui în frigider

Multe persoane depozitează cutiile sau sticlele cu lapte pe rafturile situate pe uşa aparatului electrocasnic. Specialiştii au mărturisit că laptele nu trebuie ținut niciodată acolo pentru că se va strica cel mai rapid, din cauza fluctuaţiilor de temperatură.

Aceștia au mai declarat că laptele îşi alterează gustul când nu e lăsat acolo unde trebuie, iar cel mai bine e să fie ținut pe raftul din mijloc al frigiderului, pentru a se bucura de un număr optim de grade. Nici celelalte produse lactete nu trebuie ținute pe raftul de sus fiindcă la fel îşi vor schimba foarte rapid gustul.

Un alt sfat este ca laptele să nu fie ținut la soare sau fără capac. El va căpăta un gust neplăcut și se va strica mai repede. Atunci când achiziționați produse lactate, acordați întotdeauna atenție perioadei de valabilitate și acordați prioritate celui mai proaspăt lapte.