„Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ul, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică, la B1 Tv.

Guvernul nu a alocat bani pentru informare

Florin Cîțu a confirmat că, în mandatul său, Guvernul nu a avut în vedere finanțarea unei campanii de promovare și informare în legătură cu beneficiile vaccinării. El a precizat că majoritatea acțiunilor de informare și promovare pentru campania de vaccinare au fost realizate pro-bono.

„Majoritatea au fost făcute pro-bono. UNICEF a venit cu o variantă prin care au donat bani. Nu au fost bani de la buget pentru campania de vaccinare de când am fost eu la guvernare. Înainte a fost acel buget, dar doar o parte a fost folosit. N-am mai continuat această variantă”, a spus premierul.