OMS: Covid-19 va secera în Europa, în octombrie și noiembrie

OMS: Covid-19 va secera în Europa, în octombrie și noiembrie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă ca numărul zilnic de decese cauzate de Covid-19 în Europa să crească în lunile octombrie și noiembrie. Acestea vor fi „mai grele”, a declarat, luni, directorul filialei sale europene.

Potrivit lui Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, o mortalitate mai ridicată este de așteptat să fie înregistrată în lunile octombrie și noiembrie.

Numărul cazurilor înregistrate de Covid-19 crește în prezent pe Vechiul Continent, dar cu un număr zilnic de morți aproape stabil.

Creșterea numărului de decese zilnice se va datora creșterii cazurilor din cauza reluării epidemiei în Europa, potrivit OMS.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem într-un moment în care țările nu doresc să audă astfel de vești proaste și înțeleg acest lucru”, a spus Hans Kluge, care a dorit totuși să transmită „mesajul pozitiv” potrivi căruia pandemia „se va opri într-un moment sau altul”.

OMS Europa reunește, luni și marți, toate cele cincizeci de state membre pentru a discuta răspunsul la pandemie și a conveni asupra strategiei sale cincinale.

OMS i-a avertizat pe cei care cred că sfârșitul epidemiei va coincide cu dezvoltarea unui vaccin, care este încă în curs de desfășurare.

„Aud tot timpul: Vaccinul va reprezenta sfârșitul epidemiei. Desigur că nu”, a declarat Hans Kluge.