Este ibuprofenul periculos în cazul unei infecții cu noul coronavirus?

Este ibuprofenul periculos în cazul unei infecții cu noul coronavirus?

Cunoaștem, deocamdată, încă prea puține puține lucruri despre Covid-19 și încă și mai puține despre medicamentele potrivite pentru tratarea acestei boli. Publicația franceză Courrier International înceracă să facă lumină în ceea ce privește tratarea bolnavilor cu ibuprofen. Este, într-adevăr, acest medicament periculos în cazul infecției cu noul coronavirus?

“Cuvintele ministrului francez al sănătății, care recomandă utilizarea paracetamolului și nu ibuprofenul nu sunt împărtășite în unanimitate în Europa și Statele Unite. Dar OMS își susține poziția. Experții britanici, de asemenea.

Postarea ministrului francez al Sănătății a făcut multă vâlvă în Europa și chiar peste Oceanul Atlantic, relatează "New York Times". Pe 14 martie, Olivier Véran a indicat pe platforma de microblogging că, în cazul bolii Covid-19, administrarea de medicamente antiinflamatoare și în special ibuprofenul ar putea fi un factor agravant în caz de infecție.

În paralel, numeroase zvonuri de cazuri agravate de ibuprofen în spitale franceze sau presupuse studii austriece pe această temă au circulat pe rețelele de socializare. Aceste informații false au determinat mai multe țări europene să publice comunicate de presă amintind că, deocamdată, nu există date științifice care să permită afirmarea că aportul de ibuprofen sau de alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) provoacă o agravare a bolii. Acesta este în special cazul Agenției Spaniole pentru Medicamente și Produse pentru Sănătate (AEMPS) și al Ministerului Sănătății din Portugalia.

Ne puteți urmări și pe Google News