Actorul Costel Constantin a murit. Avea 81 de ani

Actorul Costel Constantin a murit. Avea 81 de ani Doliu. Sursa foto: Dreamstime.com

Costel Constantin, cunoscutul actor român de teatru și film, a murit în cursul zilei de miercuri. Acesta avea 81 de ani.

De-a lungul vremii, acesta a avut numeroase roluri în teatru, film și televiziune. De altfel, a primit numeroase premii și distincții.

Cunoscutul actor Costel Constantin a murit

Actorul s-a născut pe 20 octombrie 1942. Costel Constantin nu era cunoscut cu probleme de sănătate.

A absolvit Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Galați, unde a fost membru al trupei de teatru a școlii. Unchiul său, Damian Bozianu, un actor renumit în Galați, i-a fost un model inspirațional.

Ne puteți urmări și pe Google News

A plecat la București și a fost admis din prima încercare la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, pe care l-a absolvit în 1964. Evoluția sa a fost profund influențată de mentorul său din perioada studenției, marele actor Ion Finteșteanu.

Costel Constantin

Costel Constantin. Sursa foto: TNB

A fost repartizat la Teatrul Național din Iași, unde a debutat cu rolul călugărului tânăr în piesa „Beckett” de Jean Anouilh.

A interpretat și roluri în piese precum „Vară și fum” de Tennessee Williams, „Săgetătorul” de Ion Omescu, „Există nervi” de Marin Sorescu și „Lotte la Weimar” de Thomas Mann.

În 1969, talentul său a fost remarcat de actorul Radu Beligan, care era atunci director al Teatrului Național din București, și l-a adus în capitală.

A debutat la Teatrul Național București în anul 1970

Costel Constantin a debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, interpretând rolul lui Nick în piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.

TNB

Teatrul Național București. Sursa foto: TNB

De atunci, a continuat să slujească scena teatrului, jucând în numeroase piese, printre care „Săptămâna patimilor” de Paul Anghel, „Regele Lear” de William Shakespeare, „Năpasta” și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lăpușneanu” de Virgil Stoenescu și multe altele.

În 1973, a avut primul său rol într-un film în pelicula „Porțile albastre ale orașului”, regizată de Mircea Mureșan, potrivit cinemagia.ro.