Cutremur în Vrancea. Magnitudinea seismului și unde s-a simțit

Cutremur în Vrancea. Magnitudinea seismului și unde s-a simțit Cutremur . Sursa foto: Albund | Dreamstime.com

Un cutremur de magnitudine medie a avut loc miercuri, la ora 12.53, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

21 de seisme au avut loc de la începutul lunii mai în țara noastră, toate cu o magnitudine cuprinsă între 2,1 și 4,1 grade Celsius.

Cutremur în zona seismică Vrancea

Seismul a avut o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter și o adâncime de 110 kilometri.

Acesta s-a înregistrat la 55 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 59 km vest de Focşani, 63 km est de Braşov, 64 km nord-vest de Buzău, 84 km nord de Ploieşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultimul din această zonă seismică a avut loc pe 19 mai. Magnitudinea lui a fost de 2.9 grade pe scara Richter și o adâncime de 82,5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 46 km V de Focșani, 64 km N de Buzău, 64 km E de Sfântu-Gheorghe, 76 km E de Brașov, 95 km NE de Ploiești, 98 km S de Bacău, potrivit INCDFP.

Cutremur

Cutremur. Sursa foto: Arhiva EVZ

Val de seisme în Napoli

Peste 150 de cutremur au avut loc în regiunea Napoli, Italia, începând de luni seara și până marți. În jur de 35 de familii au fost evacuate din casele lor, dar fără a se înregistra victime.

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 a fost considerat cel mai intens de la începutul actualului ciclu de activitate seismică, care a început în 2005.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a menționat într-un comunicat că acest „roi” seismic a reprezentat cel mai puternic eveniment din ultimii 40 de ani.

Seism

Seism. Sursa foto: Marco Antonio Rivero Martinez | Dreamstime.com

Locuitorii din Pozzuoli, o localitate situată în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, unde trăiesc aproximativ jumătate de milion de persoane, și-au evacuat casele din cauza cutremurelor recente.

Acestea au cauzat însă daune minore clădirilor.

Patru centre de adăpost au fost deschise pentru locuitorii care caută unde să stea pe timp de noapte. În același timp, școlile, care au fost închise marți, vor fi supuse unei inspecții de către pompieri.