Nu-ti varsa nervii in casa

Nu-ti varsa nervii in casa

Daca iti controlezi furia nu inseamna ca ai uitat sau ai iertat, dar cu siguranta te simti mai bine si te concentrezi asupra problemei.

Cand iti imparti viata si locuinta cu cineva e normal sa apara neintelegeri si tensiuni. Secretul unei familii fericite este sa te poti exprima liber si sa porti in mod productiv micile certuri. Furia te consuma si dauneaza sanatatii, chiar daca este vorba despre lipsa de atentie si respect sau doar de o factura prea mare la telefon.

Invata sa renunti la furie 

Supararile, dar mai ales resentimentele dauneaza mult relatiei si sanatatii psihice si fizice. Semnele neintelegerilor de acasa sunt usor de observat pentru cei din jur, poti slabi sau lua in greutate brusc, iar cearcanele si incruntarea te dau de gol.

Daca-ti controlezi nervii nu inseamna ca ii faci un serviciu partenerului sau copilului, este spre binele tau. Nu ai garantia ca relatia se va imbunatati, dar cu siguranta te vei simti mai bine. Este necesar sa-ti reamintesti ca nu ai uitat ce s-a intamplat si ca nu ti-ai iertat partenerul, dar renunti doar la furie pentru a te simti mai bine.

Odata ce ti-ai convins si partenerul de acest lucru, situatia va lua cu totul o alta intorsatura, pentru ca nimeni nu se cearta singur. Dupa ce ai renuntat la confruntari, vei avea mai mult timp pentru a te gandi la relatie. Poti capata forte noi de a lupta pentru binele familiei sau poti decide ca ceea ce s-a intamplat este de ajuns pentru a pune capat relatiei.

Metode de a face pace > Asumarea responsabilitatii. Este primul pas pentru a arata ca nu-ti doresti un conflict. Este greu sa-ti determini partenerul sa se schimbe, dar daca te schimbi tu, nici comportamentul lui nu ramane acelasi.

> Verifica-ti constiinta. Te certi pentru ca ascunzi ceva, pentru ca nu vrei sa ierti sau pentru ca nu vrei sa faci un compromis? Asigura-te ca nu te certi doar din orgoliu.

> Gandeste-te daca nu altceva te deranjeaza. Nu subestima influenta cauzelor externe. Esti obosit sau stresat? Redirectioneaza timpul alocat certurilor catre odihna.

> Fii adult. Daca ai tendinta sa te comporti ca un copil, sa stai tot timpul imbufnat, sa invinovatesti sau sa te incapatanezi, este cazul sa iei masuri. Pe de alta parte, nici atitudinea de parinte nu este buna, atunci cand iti pedepsesti partenerul sau il critici tot timpul. Un adult este calm si se concentreaza asupra problemelor cu adevarat grave, asculta si negociaza.

> Asculta-ti sentimentele. Nu partenerul sau copiii te scot din sarite. Nervii sunt sub controlul tau. Daca te intreaba ce ai patit, nu te grabi sa raspunzi: "Am nervi din cauza ta", incearca mai bine: "Am nervi pentru ca...".

MOTIVE

De ce te enervezi? > Cand e premeditat - este mult mai usor sa ierti pe cineva daca nu a avut intentia de a te rani. Daca a fost intentionat, lucrurile se schimba.

> Cand s-a mai intamplat - daca te confrunti cu aceeasi situatie, inseamna ca ai dificultati in gasirea solutiei.

> Cand esti vulnerabil - daca esti bolnav sau stresat esti predispus certurilor si ai impresia ca partenerul de viata nu te sprijina deloc. > Cand nu-i pare rau - daca unul dintre parteneri refuza sa-si recunoasca greseala si nu-si cere scuze, celalalt se poate simti lipsit de importanta.

Ne puteți urmări și pe Google News