DEZVĂLUIRI | EXCLUSIV EVZ Nevasta BOMBONICA este PARAVAN pentru afacerile dubioase ale lui DRAGNEA

DEZVĂLUIRI | EXCLUSIV EVZ Nevasta BOMBONICA este PARAVAN pentru afacerile dubioase ale lui DRAGNEA

Bombonica, o femeie discretă, care nu iese în public, deţine afaceri ce îl dau pe baronul de Teleorman pe mâna Parchetului.

Afacerile din Turnu- Măgurele ale familiei secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sunt cercetate de procurorii Parchetului General. Ancheta a fost deschisă în această primăvară, ca urmare a unei sesizări făcute de inspectorii ANAF privind infracţiunea de evaziune fiscală la hotelul Turris. Societatea este controlată de Bombonica Dragnea, soţia baronului USL din Teleorman, Liviu Dragnea. Ea deţine 98,62% din acţiuni. Afacerile dubioase ale societăţii sunt făcute direct cu familia Dragnea, pentru a mări nejustificat cheltuielile firmei. Societatea trebuie să plătească statului 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, impozit pe profit şi penalităţi aferente impozitului.

  • EXCLUSIV EVZ. Antonescu şi Dragnea fac tandem împotriva lui Ponta. Planul pus la cale de baronul PSD

Restituirea penală Fisc-ul acuză că problemele au început pe 7 ianuarie 2009, atunci când Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC Hotel Turris SA a decis diminuarea capitalului social prin transferul către Bombonica Dragnea a clădirii hotelului, a mai multor anexe şi a terenului aferent. Toate acestea au fost evaluate la suma infimă de 214.320 de lei. Bombonica Dragnea a ajuns proprietar în acte pe hotel, după ce a încheiat o convenţie de restituire în natură cu societatea pe care o controla. Factura în valoare de 214.320 de lei a fost înregistrată în contabilitate drept "contravaloare imobil", iar hotelul a fost trecut ca fiind o ieşire din patrimoniu, prin vânzare. Inspectorii au atras atenţia că sunt nereguli grave asupra acestei proceduri, că valoarea întregului complex de clădiri este de 110.118.900 lei (circa 25 de milioane de euro) şi trebuia făcută în baza unui preţ de transfer, reglementat de lege. Liviu Dragnea s-a dat de gol când a explicat, în 2009, atunci când a fost numit ministru de Interne, că a dobândit o clădire- hotel, plus anexe şi teren, la o valoare de 110.770.151 de lei. În declaraţia de avere a notat hotelul drept "restituire către acţionarul majoritar Bombonica Dragnea".

  • Antonescu şi Dragnea ÎL IAU LA MIŞTO pe Ponta pe tema plagiatului. Premierul: "Mai e Crin în USL?" | VIDEO

Şmecheriile din acte El nu a amintit despre chichiţele din contabilitate, care subevaluaseră hotelul pentru ca societatea să nu plătească impozit. Suma de 214.320 de lei a fost înregistrată de Hotel Turris , în 2009, ca venituri din active cedate. Fiscul arată că suma care trebuia încasată ca venituri era de 110.770.151 de lei, pentru care trebuiau să plătească un impozit de 17,6 milioane de lei. Inspectorii au descoperit mai multe nereguli la societatea Bombonicăi. Astfel, Hotel Turris a închiriat de la Liviu Dragnea un spaţiu comercial în Turnu Măgurele, de 76 de metri pătraţi, la un preţ supraevaluat: în 2009, firma a plătit o chirie de 151.215 de lei, adică aproximativ 3.000 de euro pe lună. Chiria mare a baronului Fisc-ul arată că între proprietarul Liviu Dragnea şi firma soţiei sale există o relaţie de afiliere. Preţul corect al chiriei anuale a fost calculat de Fisc, prin metoda comparării, de trei ori mai mic: 40.561 de lei. Inspectorii arată că s-a încercat majorarea în mod nejustificat a cheltuielilor societăţii Hotel Turris cu suma de 111.654 de lei.

  • EXCLUSIV EVZ. Miracolul de la Ciuperceni! Dragnea a înviat morţii la referendum

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a emis, în noiembrie 2011, o decizie de impunere pe numele societăţii Hotel Turris, în valoare de 31, 2 milioane de lei. Suma reprezentă impozitul pe profit care nu a fost plătit - 17,6 milioane de lei şi 13,6 milioane de lei alte accesorii aferente impozitului. În luna ianuarie 2012, Fiscul a trecut la executare silită, a luat toţi banii societăţii găsiţi în conturi, apoi le-au blocat. Hotel Turris a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar judecătorii locali au oprit executarea silită demarată de Fisc. Firma a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANAF şi susţine că la mijloc este o eroare a inspectorilor şi că nu ar trebui să plătească acest impozit uriaş, deoarece nu au avut profit din restituirea de capital. Ancheta este la Parchetul General În paralel, Fiscul a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului General, din cauza complexităţii deosebite a dosarului. Am încercat să luăm punctul de vedere şi de la Liviu Dragnea, dar acesta nu a putut fi contactat. 7,5 milioane de euro nu au fost plătiţi Statului ca impozit pe profit de către firma Bombonică Dragnea, în urma unor afaceri dubioase

  • REFERENDUMUL PENAL. Primarul care descrie reţeta Dragnea: "Am picat toţi de fazani!"

Baroneasa Bombonica, discretă în afaceri Hotelul soţiei lui Liviu Dragnea a fost folosit ca un paravan pentru îmbogăţirea familiei baronului USL Bombonica Dragnea este discretă în apariţiile publice, spre deosebiire de soţul său, Liviu Dragnea. Motiv pentru care pozele cu ea sunt rarisime. Bombonica a lucrat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, pe funcţia de coordonator centru. Anul trecut s-a angajat economist la societatea pe care o controlează, Hotel Turris. Tată ei, omul de afaceri Petrache Prodana, este unul dintre susţinătorii familiei Dragnea pe care a împrumutat-o, de-a lungul timpului, cu suma de 180.000 de euro. Bombonica Dragnea a devenit acţionar la Turris prin cumpărare de acţiuni ale societăţii în două etape: de la Asociaţia Hotel Turris PAS şi de la SIF Oltenia. Ea nu a avut anterior în proprietate directă hotelul, pentru a putea fi restituit. În 2001, Hotelul Turris avea 42 de angajaţi, o cifră de afaceri de 70.000 de euro şi datorii de 8.000 de euro. Peste doi ani, în 2003, firma a ajuns în pragul falimentului. În 2002 s-a încheiat, pentru trei ani, un contract de locaţiune între Tel Drum-controlată de Marian Fişcuci, prietenul lui Liviu Dragneaşi firma Hotel Turris SA. Când imobilul a fost luat "în chirie", hotelul a fost renovat pe banii Tel Drum. După renovare, hotelul a început să aducă profit. Tel Drum a este firma care a căştigat mai multe licitaţii suspecte, de asfaltare a drumurilor din Teleorman. Lucrările erau date de Consiliul Judeţean şi erau de ordinul milioanelor de euro.

  • Procurorii l-au prins! Liviu Dragnea a creat un sistem naţional de furt electoral

Camera în hotelul de familie costă 180 de lei Hotelul Turis are opt etaje, 96 de camere, capacitatea totală fiind de 192 de locuri. Este situat în centrul oraşului Turnu Măgurele (Teleorman) şi este cotat la trei stele. Imobilul are şi două săli de conferinţe, dar este folosit în principal pentru nunţile şi botezurile din oraş. Dacă vreţi să vă cazaţi în hotelul familiei Dragnea va trebui să plătiţi 180 de lei pe noapte pentru o cameră single, camera dublă costă 240 de lei, iar apartamentul - 400 de lei pe noapte. În acest moment, Hotel Turris are datorii la familia Dragnea de 180.000 de euro, potrivit ultimei declaraţii de avere a baronului USL. Bombonica Dragnea şi-a plătit în avans, în contul primăriei locale, impozitul pe hotel: 247.000 de lei.