Planurile procurorului Portocală pentru familia Cosma: cu fiica la braț și tatăl la beci

Planurile procurorului Portocală pentru familia Cosma: cu fiica la braț și tatăl la beci

Depozițiile procurorului suspendat Mircea Negulescu și cele ale fostului deputat Vlad Cosma se bat cap în cap în privința relației primului cu fiica lui Mircea Cosma, Andreea, căreia acesta i-a făcut și avansuri și dosar penal

Procurorul suspendat Mircea Negulescu s-a prezentat în fața magistraților Instanței supreme, ieri, pentru a fi audiat în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță, la o zi după ce fostul deputat Vlad Cosma a dat detalii și el despre culisele cauzelor penale instrumentate de procurorul zis „Portocală”.

Mircea Negulescu este procurorul care i-a „băgat între coperți” în dosare penale pe fostul șef al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, dar și pe fiul și fiica acestuia, Vlad și Andreea Cosma. Încolțit de avocați, ieri, la Instanța supremă, fostul procuror a recunoscut că a „depășit limita profesionalului” cu fiica fostului șef al CJ Prahova, Andreea Cosma.

„Abținerea lui Negulescu în dosarul Andreei Cosma (n.r. - cercetată pentru presupuse fapte de evaziune fiscală), disjuns din dosarul 465, în ce context a fost făcută?”, l-a întrebat un avocat pe Mircea Negulescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În referat am spus că am depășit o limită a profesionalului cu Andreea Cosma, eu voiam să aflu de la dânsa unde își ține Alexe (n.r. - Răzvan Alexe, un apropiat al familiei Cosma) banii. Am discutat pe Whats App. Nu știu dacă au fost discuții mai apropiate sau mai depărtate, eu asta am vrut să aflu de la dânsa. Dosarul mi-a fost luat ca urmare a cererii, iar procurorul următor a dat clasare”, a susținut Negulescu.

Văzând că o întoarce ca la Ploiești, avocatul l-a întrebat direct: „A avut o relație intimă cu Andreea Cosma?” - însă judecătorul a respins întrebarea.

FOTO: Andreea Cosma

Dezvăluirile lui Vlad Cosma

Interogatoriul avocatului vine la o zi după ce Vlad Cosma a fost audiat în calitate de inculpat la Instanța supremă, în dosarul instrumentat chiar de procurorul Negulescu.

Vlad Cosma a arătat în ședință publică o poză în care apar Mircea Negulescu și Andreea Cosma, care dovedește că procurorul „Portocală” nu s-a limitat doar la discuții pe aplicația Whats App cu fiica fostului șef al CJ Prahova, așa cum a susținut ieri în instanță, folosind un eufemism.

„După audierea lui Alexe, a fost audiată în 2017 și Cecilia Stroe care, în prezenta cauză, sub un nume fictiv, a declarat ceva ca martor protejat, sub numele Anghel Constantin, iar sub identitate reală, altceva. Numele a fost indicat de procurorul de caz Mircea Negulescu. El venea des la biroul notarial al surorii mele, Andreea Cosma. Vizitele procurorului au fost nenumărate pe parcursul a patru ani. Procurorul Mircea Negulescu a oferit mai multe aspecte din acest dosar și, totodată, a divulgat identitatea acestor martori protejați. Cei doi, sora mea și Negulescu, aveau o relație de prietenie. El dorea mai mult, ea dorea mai puțin”, a declarat în fața instanței Vlad Cosma.

Presiunile lui Negulescu

Fostul deputat Vlad Cosma a spus luni, în fața instanței supreme, care judecă apelul declarat de acesta împotriva condamnării pe fond la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență, că martori din dosar au depus declarații mincinoase la presiunile procurorului Mircea Negulescu: „Martorul denunțător, Nicolae Onea, a relatat în februarie 2017, la mai multe emisiuni televizate, faptul că procurorul Negulescu i-a solicitat un denunț împotriva mea sau împotriva oricărui membru al familiei mele. Acesta a mai spus că acest lucru i-a fost transmis prin avocatul Bunescu și a fost amenințat de procuror că altfel îi arestează soția domnului Onea”