Proteste VIOLENTE ale NEONAZIȘTILOR. Merkel cere DEMISIA şefului serviciului german de informații interne

Proteste VIOLENTE ale NEONAZIȘTILOR. Merkel cere DEMISIA şefului serviciului german de informații interne

Angela Merkel a cerut demisia şefului serviciului german de informații interne, Hans-Georg Maaßen, anunţă publicaţia germană Welt. Declarația vine imediat după protestele violente ale neonaziştilor, manifestaţii ce au avut loc în oraşul Chemnitz ca urmare a decesului unui cetăţean german implicat într-o altercaţie cu doi refugiaţi.

Hans-Georg Maaßen și-a exprimat scepticismul cu privire la faptul că, în timpul manifestațiilor din Chemnitz de la finalul lunii trecute. Aceste afirmaţii au fost catalogate de Angela Merkel drept "intervenţii în politica de zi cu zi".

Această solicitare vine şi ca urmare a protestului social-democraţii la adresa şefului serviciului de informaţii, proteste ce riscau să provoce tensiuni puternice în rândul coaliţiei guvernamentale.

„Domnul Maaßen este inacceptabil în postul său, deoarece a distrus masiv încrederea în organele desecuritate ale democrației noastre liberale. Acesta este un proces periculos, în situația politică  actuală”, a declarat vicepreședintele SPD, Ralf Stegner.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit b1.ro, oraşul Chemnitz din Saxonia a fost zguduit de proteste extrem de violente. O serie de ciocniri violente între manifestanții antiimigrație și forțele de ordine au produs imagini care au făcut înconjurul lumii.

Marșurile au fost organizate în urma unui incident cu consecințe mortale, în care un cetățean german a fost înjunghiat de un irakian și de un sirian.