Evenimentul Zilei > Actualitate > 3 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un blender pentru bucătăria dvs
3 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un blender pentru bucătăria dvs

3 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un blender pentru bucătăria dvs

Mamele noastre nu aveau prea multe opțiuni pentru aparate de bucătărie. Majoritatea erau simple.

Luați, de exemplu, acel blender mare pe care îl are, de exemplu. Era mare și probabil avea câteva setări de viteză. Asta e tot. Poate că singurul lucru bun despre el era că a fost construit ca un tanc. Încă funcționează după toți acești ani.

Înaintați rapid până în prezent. Aceste aparate puternice și versatile fac mai mult decât să amestece smoothie-uri sau frișcă. Pot măcina cafeaua, încălzi supe și chiar pot face unt de arahide.

Ce ar trebui să căutați, atunci când cumpărați un blender?

Dacă sunteți în căutarea unui blender, aveți în față câteva alegeri mari de făcut. Opțiunile pot fi copleșitoare. Puteți lua decizia corectă, atunci când aveți toate informațiile în față. Iată ce ar trebui să știți pentru a alege blenderul potrivit.

1. De ce tip de blender aveți nevoie cu adevărat?

Există mai multe tipuri de blender. S-ar putea să fiți familiar cu blenderul tradițional pentru blat. Este genul folosit de mama ta. Vom începe cu cel mai comun și popular tip.

Blendere de blat

Este un aparat de bucătărie permanent. Majoritatea oferă viteze multiple și funcționare simplă. Ele tind să fie mai puțin costisitoare decât multe blendere performante, deoarece sunt mai puțin puternice. Mulți oameni își păstrează blenderul pe blatul din bucătărie, astfel încât spațiul este un aspect important.

Baza unității conține motorul său. Blenderele de blat pot avea un număr mare de setări de viteză. Chiar și profesioniștii tind să utilizeze viteze lente, medii, rapide sau super-rapide. Este posibil să aveți nevoie doar de 3 până la 5 viteze.

Blendere cu imersie

Acestea sunt blendere manuale cu imersiune. Au devenit din ce în ce mai ieftine, așa că mulți oameni aleg să își cumpere unul, pe lângă blenderul de blat. Blenderul cu imersie se introduce în alimentele pe care doriți să le amestecați. Puteți folosi un blender manual în vase sau tigăi, precum și boluri. Funcționează cel mai bine pentru a face smoothie-uri sau supe. Motoarele lor nu sunt foarte puternice, în comparație cu o versiune de blat.

Unele blendere cu imersie sunt fără fir și reîncărcabile, astfel încât să le puteți aranja într-un sertar de bucătărie.

Blendere personale

Numele spune totul. Aceste blendere sunt concepute pentru porții simple și sunt perfecte pentru shake-uri sau smoothie-uri dimineața. Majoritatea dispun de recipiente sau cupe, care sunt destinate a fi utilizate pentru amestecare și băut.

Multe modele au și capace, astfel încât să puteți face un smoothie și să-l luați cu voi. Aceste blendere mici au de obicei doar 1 sau 2 viteze. Sunt ieftinem în comparație cu majoritatea blenderelor de blat. Nu reprezintă un înlocuitor bun pentru un blender tradițional de blat, dacă gătiți mult.

Blendere performante

Aceste blendere de top oferă caracteristicile unui blender de blat, dar mai avansate. Spre deosebire de alte tipuri de blender, poate prelucra ingrediente tari. Unele modele pot măcina grâul în făină.

Blenderele de înaltă performanță au motoare puternice și un preț ridicat. Baza lor este adesea mai mare decât un blender tradițional de blat.

2. Unde îl veți pune?

Puteți utiliza un blender cu imersie oriunde, deoarece merge acolo unde aveți nevoie de el. Majoritatea blenderelor personale sunt suficient de mici pentru a fi depozitate într-un dulap. Blenderul de blat și verii săi de înaltă performanță actualizați pot crea o problemă. Unele sunt prea mari pentru a fi așezate pe blaturile de bucătărie care au dulapuri superioare. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru blenderul pe care intenționați să îl cumpărați.

3. Cât de mare aveți nevoie să fie blenderul?

Nu vorbim despre lățime, când vine vorba de dimensiune. Contează capacitatea containerului blenderului. Capacitatea va determina numărul de ingrediente pe care le puteți prelucra în borcanul sau recipientul blenderului. Câte porții aveți nevoie să faceți, de obicei? Este o considerație importantă.

Cele mai multe recipiente standard de blender pentru blat conțin 1 până la 2 litri. Veți putea pregăti băuturi pentru 6 până la 9 persoane. Modelele cu performanță ridicată sunt mai puternice și sunt mai mari. Unele blendere de înaltă performanță pot conține până la 4 litri. Blenderele personale conțin doar până la 0,5 litri. Nu sunt o idee bună dacă aveți o familie sau doriți să experimentați în bucătărie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.