Evenimentul Zilei > Actualitate > 24 de zile până la „judecata” Guvernului. Ce note i-aţi da lui Boc?
24 de zile până la „judecata” Guvernului. Ce note i-aţi da lui Boc?

24 de zile până la „judecata” Guvernului. Ce note i-aţi da lui Boc?

Au mai rămas 24 de zile până la evaluarea echipei guvernamentale, anunţată încă de acum o lună de preşedintele Traian Băsescu. Ce note aţi acorda voi Executivului de când este condus de Emil Boc?

Şeful statului a anunţat încă din 8 iulie că pe 1 septembrie va veni "factura responsabilităţii Guvernului". În această săptămână, Traian Băsescu a reiterat ideea unei posibile remanieri. "Pe 1 septembrie mă voi ţine de cuvânt şi va fi analiza pe care o facem grupuri parlamentare cu Guvernul, pentru că, până la urmă, un Guvern stă dacă este susţinut de parlamentari", susţinea preşedintele pe 4 iulie, într-un interviu pentru TVR.
Cu alte cuvinte, preşedintele transmite Executivului că este posibil să fie nevoie de o reconfimare din partea Parlamentului, poate chiar pentru o întreagă echipă, Guvernul Boc având deasupra capului şi ameninţarea unei moţiuni de cenzură din partea opozţiei. Chiar dacă PNL şi PSD nu au suficiente voturi pentru a "concedia" echipa lui Boc, lista nemulţumiţilor din PDL pare să fie din ce în ce mai lungă. 
De exemplu, deputatul Sever Voinescu şi europarlamentarul Cristian Preda susţin inclusiv plecarea lui Emil Boc de la şefia Executivului. Până la evaluarea anunţată de Băsescu mai sunt 24 de zile.
Este suficient acest timp pentru ca echipa Executivului să se reabiliteze în faţa propriului partid?
Ce note aţi acorda Guvernului Boc pentru prestaţia din ultimii doi ani?   

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: