Modernizarea urbanistică a zonei cuprinse între Bd. Iuliu Maniu, Şos. Virtuţii, Aleea Politehnicii şi Aleea Cetăţuia (din cartierul Militari) va fi realizată prin două proiecte semnate ieri. Proiectul “Modernizare urbanistică: străzi, trotuare, parcări în cartierul Militari, zona 1” urmăreşte, printre altele, dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii stradale din zonă, trotuare, alei, parcări şi alte lucrări edilitare şi reabilitarea şi/sau modernizarea carosabilului.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 31.870.033,20 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 23.291.552,75 de lei.
Prin proiectul „Modernizare urbanistică: spaţii verzi în cartierul Militari, zona 1Ț vor fi realizate lucrări de reabilitare şi modernizare a unor alei pietonale şi amenajarea unor spaţii de zonă verde. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27.181.199,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 21.481.915,46 de lei.
„Semnarea acestor programe are o mare importanţă în dezvoltarea şi modernizarea Sectorului 6. Sper ca şi pe viitor să ne implicăm în proiecte de acest gen, cu valori mai mari, poate, care să înregistreze creşteri în zona de Vest a CapitaleiȚ, Cristian Constantin Poteraş, primarul Sectorului 6.