Membrii celei mai iuţi reţele de jefuitori de locuinţe din Capitală au fost reţinuţi, ieri dimineaţă, de Poliţie. În unele spargeri, hoţii puneau în camion tot ce găseau în apartament, într-un interval de doar zece minute. Cei 25 de membri ai grupării au fost capturaţi după o operaţiune de amploare: 24 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.
Furau până şi caloriferele
Hoţii acţionau în nordul Capitalei, în zona Străuleşti, iar prejudiciul este estimat la 150.000 de lei. Ţintele lor predilecte erau vilele de lux.
Spărgătorii foloseau camioane în care încărcau tot ce găseau în locuinţa jefuită. Pe lângă bani şi obiecte de valoare, infractorii luau din locuinţe până şi mobila, ferestele termopan sau caloriferele. Mai mult, în case intrau de obicei minori, pen tru a nu răspunde în faţa legii.
Locuinţele erau golite în câteva minute, în jur de zece, au mai apreciat anchetatorii.
În jur de 20 de spargeri în mare viteză au comis banda de hoţi, conform plângerilor înregistrate la Poliţie. "Din grupare fac parte si minori care au vârste de peste 14 ani. Atât adulţii, cât şi minorii au antecedente penale şi erau în vizorul Poliţiei de mai mult timp", a declarat Emilia Mihai de la Poliţia Capitalei.
În acest moment, membrii grupării sunt cercetaţi pentru furt calificat.
Au jefuit şi un diplomat
Una dintre victimele jefuitorilor în mare viteză a fost şi ambasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca (foto). Potrivit celor implicaţi în anchetă, diplomatul român a depus o plângere la Poliţia Capitalei în luna septembrie a anului trecut prin care reclama că i s-a spart locuinţa din Străuleşti. De fapt, reclamaţia diplomatului român a fost cea care a dus startul anchetei din acest caz.