Casablanca, "Cântând în ploaie", "Mic dejun la Tiffany" sau "Love Story" sunt doar câteva dintre cele mai frumoase filme de dragoste ale tuturor timpurilor incluse în proiectul "Ianuarie de film". Centrul Cultural al Primăriei sectorului 6 oferă cinefililor o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber şi îi invită în acest weekend la "Casa de Cultură a Studenţilor "Preoteasa" (Calea Plevnei 61, sect.1, Bucureşti) la evenimentul "Ianuarie de film". Intrarea este gratuită.
Titlurile propuse se numără printre cele mai apreciate producţii romantice ale tuturor timpurilor şi au fost incluse în top 10 filme mai bune decât cărţile.
Proiecţiile tematice de film vor avea loc după următorul program:
Sâmbătă, 18 ianuarie:
ora 18.00: Casablanca (SUA, 1942). Cu: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman. Regia: Michael Curtiz
ora 20.00: Cântând în ploaie (Singin’ in the Rain, SUA, 1952); Cu: Gene Kelly. Regia: Gene Kelly, Stanley Donen.
Duminică, 19 ianuarie:
ora 18.00: Mic Dejun la Tiffany (Breakfast at Tiffany’s, SUA, 1961); Cu: Audrey Hepburn, George Peppard. Regia: Blake Edwards.
ora 20.00: Love Story (SUA, 1970). Cu: Ali MacGraw, Ryan O’Neal. Regia: Arthur Hiller.
"Lacul lebedelor", pe gheaţă
Ansamblul de stat al baletului pe gheaţă din Sankt Petersburg, singurul balet profesionist pe gheaţă din lume, ajunge astăzi la Bucureşti, la Sala Palatului, unde de la ora 19.00 va avea loc spectacolul cu reprezentaţia "Lacul lebedelor".
2.500 de kilograme de gheaţă naturală
În ultimii cinci ani, producţia, pusă în scenă de coregraful Konstantin Rassadin, a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina.
Pentru spectacol, scena Sălii Palatului a fost acoperită cu 2.500 de kilograme de gheaţă naturală.
Libretul spune povestea unor prinţese transformate în lebede de către un vrăjitor malefic al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ. Spectacolul aduce în faţa publicului transpunerea fidelă a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumite şcoli de balet clasic.
Din repertoriu
Din 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a adus în faţa publicului "Frumoasa din pădurea adormită", "Lacul lebedelor" şi "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, precum şi "Cenuşăreasa" de Serghei Prokofiev. Baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin.
ASTĂZI, ORA 19.30, SALA STUDIO
Contra democraţiei la Teatrul Odeon (Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani)
Avanpremiera spectacolului "Contra democraţiei“ de Esteve Soler, în regia semnată de Alexandru Dabija, este cea de-a doua premieră care are loc la Teatrul Odeon luna aceasta. Piesa scrisă în anul 2010 face parte dintr-o trilogie, alături de "Contra progresului“ şi "Contra iubirii“, fiecare dintre cele trei piese fiind alcătuită din câte şapte texte scurte. Din distribuţia noii producţii fac parte Oana Ştefănescu, Alina Berzunţeanu, Mugur Arvunescu, Mihai Smarandache, Silvian Vâlcu, Richard Bovnoczki, Coca Zibilianu şi Dan Năstase. Costumele au fost realizate de Corina Grămoşteanu, iar decorul este creaţia lui Helmuth Stürmer.
PREMIERE ÎN CINEMATOGRAFE
Ţeapă în stil american (SUA, 2013)
Un film de ficţiune care se petrece în lumea fascinantă a unuia dintre cele mai mari scandaluri ale anilor 1970. Un escroc genial, Irving Rosenfeld (Christian Bale), alături de seducătoarea şi parşiva sa parteneră, Sydney Prosser(Amy Adams), este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI, plin de idei trăsnite, Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso îi impinge pe cei doi în sferele puterii şi ale Mafiei din New Jersey.
Jack Ryan: Agentul din umbră (SUA/Rusia 2014)
După o carieră în armată, Ryan se reinventează ca analist financiar şi, aflat la Moscova, descoperă planurile unui magnat de a submina situaţia economică a Statelor Unite. Singur împotriva tuturor şi lipsit de resurse, eroul va trebui să dea dovadă de inventivitate pentru a înclina balanţa în favoarea sa: lupta devine personală când soţia (Keira Knightley) este răpită, Celebrul personaj al romancierului Tom Clancy revine pe marile ecrane interpretat de Chris Pine.
Grudge Match: Faceţi pariurile (SUA, 2013)
Henry "Razor" Sharp (Silvester Stallone) şi Billy"The Kid" McDonnen sunt doi pugilişti veterani a căror rivalitate a devenit celebră dincolo de graniţa sportului. În anii de glorie, niciunul dintre ei nu a reuşit să-şi dovedească supremaţia în faţa celuilalt. În anul 1983, chiar înainte de meciul decisiv, Sharp şi-a anunţat retragerea fără a da o explicaţie. La 30 de ani de la evenimentul care le-a distrus cariera, un promotor de box le face o ofertă de nerefuzat.
Nymphomaniac (2013)
Coproducţia ce reuneşte Danemarca, Germania, Franţa, Belgia, Marea Britanie vorbeşte despre jurnalul erotic al unei femei (Charlotte Gainsbourg) din perioada adolescenţei, până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leşinată, în pădure, de către un bărbat (Stellan Skarsgard), căruia i se şi confesează. Din distribuţie mai fac parte Stellan Skarsgård, Stacy Martin şi Shia La- Beouf.