Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Cum să te protejezi de căldura toridă – sfaturile egiptencei Monir, cea mai frumoasă femeie din lume

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7411 Vizualizari

HOROSCOP Apa vie de izvor, smochine, curmale proaspete şi rodii coapte bine, cugetul curat, cinste şi onoare, familie mare şi prieteni credincioşi şi mai ales iubirea permanentă. Ca să fii sănătos şi să trăieşti mult, trebuie să fii permanent îndrăgostit și să te pasioneze ceva frumos, poezia, muzica, dansul!

 

 

HOROSCOP  Pe 18 august s-au născut împăratul Franz Joseph, Robert Redford, Roman Polanski, Patrick Swayze, Constantin Duţu, Maria Gheorghiu, Sorin Alexandrescu.

 

Nimic în „kalendar”, după festivalul Herei şi nimic important în calendarul creştin. Doar trei sfinţişori cu nume frumoase: Flor, Lavru şi Polien!

 

HOROSCOP  Tot împachetând și despachetând cărți, caut un manuscris al tatălui meu, am dat peste un caiet vechi, cu pătrăţele, cu coperţi de plastic.

 

Era jurnalul meu din anul 1981 când, jumătate de an, am avut treabă la Bagdad. Iată ce scriam în ziua de 18 august:

 

HOROSCOP  Nu cred că a fost, de când mă ştiu, o zi mai călduroasă. Simt că-mi iau plămânii foc, afară parcă suflă un furnal. Dacă am înţeles bine se anunţă la radio temperaturi de 44 grade Celsius. Însă, în micuţa mea cameră din hotelul „Anbar” sunt doar 25 de grade, graţie unui grup de climatizare GE instalat în fereastră. Este miercuri şi încă nu a apărut scrisoarea de garanţie de participare la licitaţie, la banca Rafidain.

 

HOROSCOP  Dimineaţă, când am fost la bancă, înotând prin valurile de căldură, am întâlnit un personaj, o personalitate locală. Prodecanul facultăţii de medicină din Bagdad, una dintre cele mai vechi şi prestigioase aşezăminte de învăţământ din lume. Şi el avea probleme la bancă, nu i se confirmase un transfer şi avea de scos echipamente din vamă. M-am băgat în vorbă, în franţuzeşte şi cred că l-am ajutat. M-a invitat la el, la Universitate. Aşa, la Universitatea din Bagdad, am cunoscut-o pe Monir, egipteanca faţă de care Neferititi a fost doar o babă hidoasă. Nu exista bărbat pe lume care să nu întoarcă capul după ultima descendentă a unei familii bogate de copţi creştini. Avea 21 de ani și studia medicina - tocmai câștigase un concurs de frumusețe, numit Sheherezada, la Universitate, unde a fost declarată cea mai frumoasă femeie din lume.

 

 

M-a măsurat bine, nu eram chiar urât în tinerețe, așa că viitoarea doctoriță s-a văzut datoare să-mi dea nişte sfaturi.

 

HOROSCOP  Întâi s-a mai uitat odată lung la mine, cum face un doctor cu un pacient. Apoi a început:

 

Cureaua! Fără curea pe căldura asta, îţi taie circulaţia în două şi îţi împiedică respiraţia. Dacă îţi cad pantalonii, pune bretele! Sunt şi mai elegante...

 

Cravata! Fără... ştiu că este uniforma „cooperanţilor străini” şi dungile au semnificaţia lor, dar, fără... sau slăbeşte nodul... este „golănesc” dar sănătos!

 

Cămaşa! Aruncă imediat porcăria asta din plastic. Viscoză? Ce Numele Lui Dumnezeu, mai este asta? In, in şi iar in. Pur! Dacă nu ai bani, merge şi bumbac, neapărat din State!

 

Pantalonii!  Mda... culoarea este bună... bej deschis, culoarea nisipului. Materialul? Bumbac, zici? De ce nu se şifonează? Denim? Merge... dacă nu te ţine, nu te incomodează!

 

Sandalele! Nu fi prost şi ia-ţi espadrile din sfoară de cânepă şi cu talpa de piele, din bazar! Cu ciorap subţire de bumbac pur. Sandalele pe piciorul gol sunt pentru femeile care merg puţin, pentru fandoseală şi pentru idioţii care vor să facă rosături şi microzgârieturi de la praf şi mizerie. Nu ştii secretul? Din cauza sandalelor, armatele romanilor nu au putut să cucerească tot Orientul!

 

Lenjeria! Tetra, Tetra şi numai Tetra. Din bumbac, cu elastice late, foarte late, sigur... Reţine transpiraţia şi aeriseşte pielea!

 

HOROSCOP  Şi, foarte important, înainte de a le îmbrăca, scutură hainele bine de tot! Înlături posibilele mici insecte, dar şi praful, acest duşman declarat al pielii. Scutură hainele şi o să trăieşti mai mult!

 

Dar de ce nu îţi iei o „galabie” m-a întrebat, surâzând, frumoasa viitoare doctoriță! Apoi a izbucnit în râs, văzând privirea mea ultragiată.

 

HOROSCOP  I-am spus frumoasei Monir despre sfaturile medicului Focşăneanu de la Atena: spălarea permanentă a mâinilor, flambarea pâinii, filtrarea apei, evitarea vaccinurilor și a antibioticelor, hidratarea necesară, duşul obligatoriu etc etc.

 

Foarte bune sfaturile colegului din Atena, a declarat egipteanca, hai să mergem la fâlca pietrei crăcănate, la cofetărie, am poftă de o înghețată bună!

 

De la ea mai am câteva sfaturi de sănătate şi viaţă lungă:

 

„Apa vie de izvor, smochine, curmale proaspete şi rodii coapte bine, cugetul curat, cinste şi onoare, familie mare şi prieteni credincioşi şi mai ales iubirea permanentă. Ca să fii sănătos şi să trăieşti mult, trebuie să fii permanent îndrăgostit și să te pasioneze ceva frumos, pozitiv, poezia, muzica, dansul!”

 

HOROSCOP  Ceea ce este foarte adevărat, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi, așa cum mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                                ⃰    ⃰    ⃰

 

 

HOROSCOP    

 

BERBEC     Astăzi nu trebuie să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Mercur, retrograd, nu e favorabil. Partea plăcută a zilei: primeşti o veste. Ai ambiţii, este foarte bine! Ziua este favorabilă pentru obţinerea de ceva putere, de mai multă libertate personală. De fapt este vorba de încununarea unor eforturi trecute, rezultate care îţi fac plăcere şi te fac să gândeşti că nimic nu este întâmplător sau degeaba. Oboseala acumulată şi vremea ciudată te trag la somn. Profită! Dar nu prea mult timp şi în orice caz nu prea devreme, asta ca să nu pierzi o seară delicioasă!

 

TAUR   Ai chef de discuţii. Ba mai mult, vrei să spui ceea ce ştii celor dragi. Dar nu-i bate prea tare la cap! Vrei să te faci util şi să fii de ajutor, deci nu exagera, fii înţelept, nu cicălitor! Fii mai convingator si insistent cind soliciti. Configuraţia stelelor cu cinci planete retrograde arată o perioadă complexă cu multiple aspecte, care se succed rapid – Luna conduce dansul! Dar de când au ajuns oamenii pe Lună, şi ea dă rateuri! Se poate spune că ziua este bună dacă nu ceri prea mult de la cei din jur. Pentru că ţie, dacă nu-ţi place ceva, şi nu-ţi place - este să fii refuzat!

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate