Ce le excită pe femei

Ce le excită pe femei

Un studiu publicat în revista ”Journal of Sexual Medicine” sare “în ajutorul bărbaţilor.

Studiul arată că s-au putut identifica, pentru prima data, regiunile exacte din cortexul senzorial ce corespund vaginului, cervixului şi mameloanelor femeii, dovedind că stimularea vaginală activează în creier zone care diferă de stimularea clitoridiana.

Un “homunculus sensorial”

Acelaşi studiu relevă o legătură directă între mameloane şi organele genitale, ceea ce poate explica de ce unele femei pot avea orgasm doar prin stimularea mameloanelor. Cercetătorii apun că această descoperire poate veni în ajutorul femeilor care au suferit deteriorări ale nervurilor datorate naşterii sau bolii. Rolul esenţial în acest mecanism îl deţine cortexul senzorial, responsabil cu receptarea informaţiilor venite pe căile nervoase senzitive din orice parte a organismului. De o parte şi cealaltă a acestei zone, neuroni conectaţi cu diferite părţi ale trupului schimbă informaţii despre informaţia senzorială care îi alimentează. Aceasta este descrisă adesea ca “homunculus sensorial”, prin analogia cu imaginea distorsionată a unui om întins de-a lungul creierului, având organele genitale la capătul picioarelor ! Aceasta diagramă a apărut în 1951, în urma unor experimente întreprinse în timpul unor operaţii pe creier.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceeaşi poziţie cu a penisului

Până acum s-a putut doar specula poziţionarea organelor genitale feminine în homunculus. Până când un cercetător din Elveţia, Lars Michels împreună cu echipa sa au folosit imagistica prin rezonanţă magnetica (RMN) pentru a confirma că poziţia clitorisului în homunculus se afla cam în aceeaşi poziţie cu a penisului la bărbaţi. Folosind aceeaşi metodă, Barry Komisaruk de la Universitatea Rutgers a putut localiza poziţia clitorisului, vaginului şi cervixului în cortexul senzorial, în timpul auto-stimulării femeilor. Conform NewScientist.com, iniţial se credea că prin stimularea vaginală, femeilor le este stimulat şi clitorisul, însă noile rezultate contrazic acest lucru. Următorul pas este să se afle care zone din creier se…aprind ca răspuns la stimularea vaginală şi clitoridiană.