Evenimentul Zilei > Social > Comoara din adâncul Bucureștiului. Investitorii deja au început să se bată pe ea
Comoara din adâncul Bucureștiului. Investitorii deja au început să se bată pe ea

Comoara din adâncul Bucureștiului. Investitorii deja au început să se bată pe ea

Zonele cu apă termală din nordul Capitalei vor fi scoase la licitație. Comorile din adâncul pământului nu au mai fost folosite de aproape 30 de ani.

Luna aceasta, zonele cu apă termală din nordul Capitalei vor fi scoase la licitație. „Marea” subterană din spatele Casei Presei au descoperite în anii 80 și au fost folosite, atât pentru tratarea unor afecțiuni, cât și pentru încălzirea unei zone a Otopeniului. Cu toate că reprezintă niște resurse nemaipomenite, acestea nu au mai fost folosite de aproape 30 de ani.

Zonele vor fi scoase la licitație pentru a putea fi demarate mai multe proiecte de centre balneare. De asemenea, cu apa din zona respectivă, se dorește încălzirea Aeroportului Henri Coandă. Locuitorii Capitalei vor putea de asemenea să își încălzească locuințele cu apa termală.

Zonele cu apă termală din nordul Capitalei vor fi scoase la licitație

Până în anii 90, apa termală a fost folosită pentru a încălzi Clinica Ana Aslan și o parte a orașului Otopeni. Baza a fost construită în anii 80, după ce în zona respectivă au fost făcute mai multe foraje. Cu toate că părea o soluție pe termen lung, stația de pompare a fost închisă din cauza fondurilor insuficiente. De la Revoluție și până acum, singura investiție făcută în această comoară a fost făcută în Balotești, unde există cel mai mare spațiu de relaxare din Europa.

După atâția ani, Agenţia Naţională de Resurse Minerală a decis să scoată la licitație câteva zone pentru exploatare și cercetare, iar numeroși investitori și-au arătat deja interesul în acest sens.

Scoaterea la licitație a acestor zone cu apă termală din nordul Bucureștiului va fi anunțată săptămâna care urmează, scrie Știrile TVR.

CITEȘTE ȘI Dan Negru, mesaj ironic pentru autorități. „A intrat cu 7,36 la mia de locuitori și…”

CITEȘTE ȘI Scandalul din Timișoara, continuă după ridicarea carantinei. Medicul Tudor Ciuhondaru: “Este de nopatea minţii”

CITEȘTE ȘI  Șoșoacă, victima unei tentative de asasinat. Era alături de fetița ei. Momente dramatice

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.