Evenimentul Zilei > Justitie > Zeci de bătrâni din Prahova și Ilfov au rămas fără bani, păcăliți prin metoda “Imprietenire”
Zeci de bătrâni din Prahova și Ilfov au rămas fără bani, păcăliți prin metoda “Imprietenire”

Zeci de bătrâni din Prahova și Ilfov au rămas fără bani, păcăliți prin metoda “Imprietenire”

Polițiștii constănțeni și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat, astăzi, 22 de percheziții în Prahova și Ilfov la persoane bănuite că, prin furturi de locuințe, ar fi creat un prejudiciu de 300.000 euro prin metoda “Împrietenire”.Din rețeaua de infractori făceau parte cel puțin 30 de persoane aduse, acum, la Constanța, pentru audieri.

Zeci de bătrâni din județele Prahova și Ilfov dar și din Constanța au fost păcăliți de membrii grupării. “Din cercetări a reieșit că, începând cu data de 15 aprilie, membrii grupului infracţional acţionau pe raza mai multor judeţe din ţară, folosind ca mod de operare metoda „Împrietenire”. Procurorul care coordonează cazul, Teodor Niță, de la Parchetul Curții de Apel Constanța, a declarat, pentru EVZ, că cel puțin 60 de bătrâni au fost păcăliți de suspecții care se prezentau la ușa lor, invocând că ar fi reprezentanți ai unor fundații pentru ajutorarea persoane vârstnice.

“Le spuneau că fundația a decis să îi ajute, de exemplu, cu 300 de lei. Scoteau o bancnotă de 500 lei și le cereau restul. Vedeau apoi de unde scoate bătrânul banii, se împrieteneau, discutau și, profitând de o clipă de neatenție a victimei, îi luau toți banii din casă și dispăreau”, explică Teodor Niță.  În numai cinci luni, prejudiciul cauzat prin metoda “Împrietenire”a ajuns la peste 300.000 de euro. Cercetările au început imediat după ce o  victimă de la Constanța a reclamat că a fost păcălită și, astfel, păgubită.

Descinderile de amploare au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale, a luptătorilor din cadrul Servicului de Intervenție și Acțiuni Speciale și al polițiștilor structurilor teritoriale de Investigații Criminale din inspectoratele de poliție județene Prahova și Ilfov.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.