MAI a cerut celor trei comisii, printr-o adresă semnată de secretarul de stat Bogdan Tohăneanu, amânarea discuţiilor referitoare la acest proiect de lege "având în vedere situaţia meteorologică existentă la nivelul ţării, dar şi recentele modificări intervenite în conducerea MAI". "Schimbarea" este demisia lui Radu Stroe – autorul Codului Rutier – de la cârma ministerului, ca urmare a proastei gestionări a operațiunilor de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, de lunea trecută.

Solicitarea a fost prezentată celor şase senatori prezenţi de preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, senatorul Darius Vâlcov.

După încheierea şedinţei, preşedintele Comisiei pentru apărare, Corneliu Dobriţoiu (PNL) a prezentat, la rândul său, motivele amânării. au probleme în cole"A trebuit să amânăm lucrările celor trei comisii, atât datorită neparticipării, neprezentării reprezentanţilor instituţiilor pentru a discuta proiectul de lege, dar şi a neparticipării senatorilor, care unii sunt înzăpeziţi, alţii, după cum ne-au anunţat telefonic, alţii, după cum ne-au anunţat telefonic, au probleme în colegii şi vor să se asigure că deszăpezirea decurge normal, că traficul şi viaţa îşi reiau cursul normal", a spus acesta, conform medoafax.ro.

Liberalul a mai spus că, la solicitarea MAI, şedinţa a fost a amânată pentru săptămâna viitoare, având în vedere că "se anunţă iarăşi o perioadă viscolită la jumătatea acestei săptămâni".
Proiectul de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacită de către Senat la patru zile de la reluarea activităţii.

Te-ar putea interesa și: