Joi seara, în parcul Carmen Sylva din Timișoara, lumea e invitată să vizioneze ”Call girl”, un film suedez controversat. Filmul va fi proiectat de la ora 21,30, iar ”intrarea” se face pe bază de prezervative.

Asociaţia Pelicula Culturală pregăteşte un eveniment mai deosebit, cu ocazia solstiţiului de vară. Membrii ONG-ului vor colecta prezervativele pentru a le dona ulterior Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS) pentru a le folosi în programele de educare și prevenție a bolilor cu transmitere sexuală.

Timișorenii sărbătoresc Midsummer ca suedezii

Pentru prima data la Timișoara se va celebra Midsummer, sărbătoarea solstițiului de vară, specifică țărilor nordice. „Midsummer este o sărbătoare specifică țărilor nordice și se organizează cu prilejul solstițiului de vară, când natura e inundată de flori, roadele primăverii sunt în pârg, iar copiii intră în vacanță. Este o sărbătoare în care familia se reunește la țară pentru a degusta produse noi (căpșune, cartofi noi, hering), pentru a participa la diferite jocuri tradiționale, pentru a dansa și cânta în jurul unui maypole (stâlp de lemn îmbrăcat în frunze de iederă și panglici colorate)”, anunţă organizatorii evenimentului din Parcul Carmen Sylva.

Astfel, între orele 19.00 – 21.00 cei prezenţi vor sărbători Midsummer în stil suedez: vor asculta muzică suedeză, vor împleti coronițe din flori pentru prieteni, vor cânta și vor dansa şi vor participa la concursuri (întrecere cu sacul, plimbatul ouălor printre obstacole, etc.), în jurul unui maypole amenajat în parc.
Între orele 21.30 – 23.30 va fi proiectat filmul suedez ”Call girl” ( 2012), în regia lui Mikael Marcimail. Filmul a fost prezentat la TIFF anul trevut, și la Festivalul Filmului European de Film, anul acesta. Povestea e inspirată din scandalul politic din anii 1970 când importante personalități din conducerea Suediei au fost demascate ca întreținând relații sexuale cu minore sub 14 ani.