Evenimentul Zilei > Actualitate > Votul a stârnit lacrimile unei fetițe de cinci ani. De ce a plâns din greu
Votul a stârnit lacrimile unei fetițe de cinci ani. De ce a plâns din greu

Votul a stârnit lacrimile unei fetițe de cinci ani. De ce a plâns din greu

O fetiță de doar cinci ani din Bacău, plânge cu lacrimi de crocodil. A aflat că este prea mică și nu are dreptul să voteze precum părinții și bunicii ei. Conștiința o îndemnă și la vârsta ei să puna ștampila pe favoriți.

 

Dialogul părinți – fetiță este unul fabulos!

„- De ce plângi?

– Pentru că vreau să votez.
– Ce vrei să faci?
– Să votez.
– Tu, vrei să mergi la vot? Bravo, tati! Și cu cine votezi?
– Cu mami și cu tati”, este conversația dintre copilă și tatăl ei, potrivit stirileprotv.ro.

România votează

Aproximativ 19 milioane de români sunt aşteptaţi, astăzi, la urne, pentru a decide cine vor fi cei 465 de parlamentari care vor decide viitorul României în următorii patru ani.

Duminică, românii au ieșit la vot pentru a îi alege pe senatorii și deputații care îi vor reprezenta în Parlamentul României, în următorii patru ani.

Se încheie instabilitatea politică?

Din 2016 și până în prezent, România s-a confruntat cu o instabilitate politică ce a împiedicat punerea în practică a proiectelor cruciale. În ultimii ani, România a avut patru premieri, iar trei dintre aceștia au provenit din Partidul Social Democrat. Din toamna anului 2019, lucrurile s-au schimbat radical, iar jocurile de putere din politica românească au fost marcate de o adevărată răsturnare de situație. Odată cu venirea la putere a PNL și a Guvernului condus de Ludovic Orban, PSD, pentru prima dată în ultimii șapte ani și jumătate, a trecut în opoziție.

După patru ani marcați de scandaluri interne și de promisiuni în vânt, românii doresc cu ardoare stabilitate politică, singurul lucru prin care România s-ar putea dezvolta cu adevărat.

Alegeri parlamentare 2020. Cu toate acestea, noua Legislatură a Parlamentului României va fi pusă în fața unor provocări dificile, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, anul 2021 anunțându-se a fi unul extrem de sensibil din punct de vedere social și economic.

Primele estimări ale caselor care vor difuza în această seară, la ora 21, sondaje exit-poll, arată o situație complicată pentru trei dintre partidele parlamentare și aduc o surpriză.

Atât la vârful clasamentului cât și la îndeplinirea pragului electoral lupta este una crâncenă. După ora 21, vom afla exact ce partide vom regăsi în Parlament în următorii patru ani.