Evenimentul Zilei > Actualitate > Incident la urne. Ce mesaj a descoperit pe buletinul de vot un alegător
Incident la urne. Ce mesaj a descoperit pe buletinul de vot un alegător

Incident la urne. Ce mesaj a descoperit pe buletinul de vot un alegător

Un alegător din Brăila a primit un buletin de vot ce nu ar fi trebuit să fie pus în circulație, pentru că nu era valid.

Incident înregistrat, astăzi, în timpul alegerilor parlamentare, la o secție de votare din Brăila. Un alegător a reclamat faptul că pe buletinul de vot pe care l-a primit era marcat cu ștampila mesajul „Anulat”. Reprezentanții poliției, care au demarat o anchetă, au afirmat că acel buletin a fost distribuit dintr-o eroare și nu ar fi trebuit să fie pus în circulație.

„La o secţie de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat faptul că a primit un buletin care avea aplicată ştampila de vot. În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul buletin de vot a fost distribuit dintr-o eroare, acesta având aplicată ştampila „Anulat”. Ulterior, alegătorului i-a fost înmânat un nou buletin de vot”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la Inspectoratul Poliției Județene (IPJ) Brăila.

De asemenea, în comunicatul respectiv se mai afirmă că „Pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, 142 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică. Pentru un plus de siguranţă, la nivelul judeţului sunt constituite 216 echipe de intervenţie, formate din angajaţi ai structurilor MAI, capabile să intervină în cel mai scurt timp dacă situaţia o impune.”

Doi morți în secțiile de votare

Până la prânz, cele mai grave probleme înregistrate la secțiile de votare au fost legate de moartea doi oameni. În comuna Teiu din județul Argeș, un bărbat în vârstă de 80 de ani s-a simțit rău, în timp ce se pregătea să voteze. A căzut și nu a mai putut fi salvat de echipajul medical ajuns la fața locului. El a suferit un stop cardiorespirator pe fondul problemelor de inimă pe care le avea de mai multă vreme.

La secția de votare 643 din Sectorul 3 al Capitalei, unui bătrân i s-a făcut rău în timp ce se afla în cabina de vot. Nici el nu a mai putut fi salvat, pentru că a suferit, de asemenea, un stop cardiorespirator.