Evenimentul ZileiActualitateVoiculescu a decis. Mărțișoare la școală, dar cu o condiție

Voiculescu a decis. Mărțișoare la școală, dar cu o condiție

Voiculescu a decis. Mărțișoare la școală, dar cu o condiție
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că elevii ar trebui să respecte o regulă importantă, dacă oferă flori și mărțișoare.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost întrebat dacă elevii pot oferi mărțișoare și flori. Cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie. În contextul în care Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, afirmase că este permis acest lucru. Vlad Voiculescu a răspuns cu un citat din Biblie. „Să definim „este liber”. Aș răspunde cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos!” A afirmat Vlad Voiculescu, vineri. Apoi, ministrul Sănătății le-a recomandat elevilor să poarte mănuși atunci când oferă aceste cadouri.

Elevii pot oferi mărțișoare și flori, dar cu mănuși

„Cine vrea să interzică acest lucru are nevoie de cursuri de ancorare în realitate”, a spus Sorin Cîmpeanu legat de acest subiect. „A considera o floare obiect personal sau un mărțișor care așa cum spuneam face parte din patrimoniul cultural, imaterial, UNESCO. Deci nu poate fi încadrat nici ca obiect personal, nici ca obiect de inventar.

Este o exagerare, iar Ministerul Educației nu susține exagerările. Pe de altă parte, dacă cineva își închipuie că printr-o directivă a unei autorități, a Ministerului Educației sau o altă directivă poate împiedica oferirea unei flori, cred că e bine să meargă la cursuri de ancorare în realitate.” A mai precizat ministrul Educației.

„Am văzut unele înregistrări vizavi de dezamăgirea copiilor”

Sorin Cîmpeanu a spus că vorbește din perspectiva cadrelor didactice, din care și el face parte. „Sunt și eu cadru didactic de 30 de ani, în același timp sunt și părinte. Nu știu cine insistă mai mult, cadrul didactic sau părintele sau chiar copiii. Pentru că am văzut unele înregistrări vizavi de dezamăgirea copiilor care au creat cu mânuțele lor aceste mărțișoare. Și nu le mai puteau oferi.

Dacă mergem în acest sens, așa cum spunea și colegul meu secretarul de stat din învățământul preuniversitar, hai să interzicem și lucrările de control. Pentru că sunt și astea un bun al elevului și să nu mai ajungă la profesori, exact același lucru este.”


Accesează: