Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu a semnat o comandă de 9 milioane de doze dintr-un vaccin care nu a fost aprobat încă
Vlad Voiculescu a semnat o comandă de 9 milioane de doze dintr-un vaccin care nu a fost aprobat încă

Vlad Voiculescu a semnat o comandă de 9 milioane de doze dintr-un vaccin care nu a fost aprobat încă

Vlad Voiculescu a semnat pentru un vaccin care nu a fost aprobat și asupra căruia planează destule incertitudini.

Vlad Voiculescu și-a dat acordul pentru achiziționarea a 9 milioane de doze de vaccin care nu a fost încă aprobat. Antidotul este făcut de compania germană CureVac. Acum, ministrul Sănătății așteaptă să vadă ce soartă va avea acest vaccin și dacă va primi „undă verde”.

Vlad Voiculescu și-a dat acordul pentru un vaccin neaprobat

„Premierul şi-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sănătăţii a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care încă nu a fost aprobat, dar există încă o înţelegere clară că dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantităţi rezonabile – cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze – şi în România”. A fost anunțul făcut de ministrul Sănătății.

În ceea ce privește campania de vaccinare din țara noastră, Vlad Voiculescu a afirmat că există mai multe centre inaccesibile. Adică oamenii nu se pot programa dacă nu fac parte dintr-o anumită categorie.

„30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Există platformă de programare şi există Registrul Naţional pentru Vaccinare. Acestea două trebuie puse împreună. (…) Avem, în acest moment, mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis.

Mai multe centre cu circuit închis

Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează”. A mai declarat Vlad Voiculescu.

Există probleme și din cauza lipsei dozelor de vaccin. „Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale”. A anunțat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Oamenii vor fi anunțați în privința noi date prin SMS sau prin e-mail.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.