Viorel Hrebenciuc: Tombolele organizate după vot nu sunt legale

Viorel Hrebenciuc: Tombolele organizate după vot nu sunt legale

Viorel Hrebenciuc a recunoscut că tombolele anunţate pentru mobilizarea electoratului la vot nu sunt ,,în regulă,,, acesta susţinând că PSD nu va încerca să atragă oamenii la urne prin astfel de demersuri.

Întrebat dacă PSD încearcă să rezolve prezenţa la votul din 29 iulie prin tombole, Viorel Hrebenciuc a răspuns negativ. ,,Acele acţiuni nu sunt legale. Eu vă spun, pentru că ştiu despre ele, la Bacău de vreo şase ani de zile s-a cercetat un asemenea caz, conform legii nu sunt în cea mai bună regulă din ce ştiu",  a spus Viorel Hrebenciuc. Acesta a mai spus că nu ştie de ce ,,pe o hârtie de ordin intern, care circulă între noi, facem un asemenea caz,,. ,,Mi se pare puţin aiurea şi nu face parte decât din faptul că domnul Dragnea este ţintă pentru adversarii din PDL şi din partea preşedintelui Traian Băsescu", a mai spus Viorel Hrebenciuc. 

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a trimis primarilor social-democraţi scrisori cu instrucţiuni privind mobilizarea la vot, inclusiv prin organizarea de tombole, premiile putând fi: bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe. Directiva dată de Dragnea a fost recunoscută de vicepreşedintele PNL Teleorman, Dan Popescu, care a anunţat că "la tombole se vor acorda premii simbolice pentru mobilizarea electoratului". PDL a anunţat însă că va depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea.