Vinete congelate pentru iarnă. Primul lucru de care să țineți cont

Vinete congelate pentru iarnă. Primul lucru de care să țineți cont Sursa foto: Dreamstime.com

Se apropie sezonul rece, iar mulți oameni aleg să pregătească diverse mâncăruri pentru iarnă, pentru a avea acces la ele când anumite ingrediente nu mai sunt disponibile sau când nu mai au aceeași savoare.

Vinete congelate. Conservarea lor pentru iarnă în congelator reprezintă cea mai simplă, sigură și ușoară metodă.

Aceasta presupune o conservare complet naturală, fără adaos de conservanți, eliminând riscul de a se deteriora în borcanele închise necorespunzător sau în cazul în care sunt depozitate într-un mediu prea cald.

Vinete congelate pentru iarnă

Dacă alegi să pregătești astfel vinetele pentru iarnă, te vei bucura cu siguranță de un gust deosebit al acestora. O salată de vinete este numai bine venită pentru iubitorii acestui preparat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai simplu aceste legume se coc pe grătar, însă în cazul în care nu dispuneți de așa ceva și nu aveți curte, le puteți face în cuptor. Înțepați-le înainte, pentru a nu exista riscul să explodeze în cuptor.

După ce sunt gata coapte, le curățăm și le așezăm pe un platou pentru a se scurge, inclinându-le astfel încât zeama amară să poată să se scurgă. Le lăsăm așa timp de câteva ore pentru a se scurge complet.

Ulterior, transferăm vinetele scurse în pungi pentru congelator. Este important să nu facem pungi prea mari, deoarece, odată dezghețate, nu le putem reintroduce la congelator.

Vinete la grătar: Sursa: dreamstime.com

Cum să alegi vinetele pline de savoare

Atunci când alegi vinetele, optează pentru cele ferme la atingere și fără pete sau semne de deteriorare pe coajă. Vinetele proaspete trebuie să aibă un luciu caracteristic și o culoare mov închis intens.

În plus, verifică ca tulpina și capacul vinetelor să fie de o culoare verde aprinsă. Sezonul acestorlegume este din vara până în octombrie, dar cu puțin noroc, le poți găsi pe tot parcursul anului.

În ciuda faptului că alergia la vinete este rar întâlnită, dacă ai suspiciuni în acest sens, este recomandat să consulți un medic specialist. De asemenea, unele persoane preferă să evite consumul de vinete, deoarece aceste legume pot cauza inflamații în organism.

De asemenea, se știe că vinetele pot conține substanțe numite nasunine, care pot interfere cu absorbția fierului în corp. Prin urmare, persoanele cu deficiențe sau anemii ar trebui să limiteze consumul de vinete în cantități mari.