Evenimentul Zilei > Actualitate > Vine Uraganul. Donald Trump lansează propria reţea de socializare și un site de știri. Cum se va numi şi cum vă puteţi înscrie
Vine Uraganul. Donald Trump lansează propria reţea de socializare și un site de știri. Cum se va numi şi cum vă puteţi înscrie

Vine Uraganul. Donald Trump lansează propria reţea de socializare și un site de știri. Cum se va numi şi cum vă puteţi înscrie

Fostul președinte Donald Trump a anunțat că își va lansa propria aplicație de socializare și compania de știri pentru a concura cu „tehnologia mare” care l-a exclus definitiv.
Miscarea lui Donald Trump vine la nouă luni după ce a fost interzis de pe Twitter, Facebook și YouTube după revoltele de la Capitoliul Statelor Unite ale Americii, din 6 ianuarie.
Platforma va fi deținută de nou-formatul Trump Media & Technology Group (TMTG), o structură care va oferi, de asemenea, un serviciu video la cerere și podcast-uri, se arată în comunicat.

Platforma lui Donald Trump se va numi Truth Social

Anunțând viitoarea lansare a noii platforme Truth Social, fostul președinte a declarat miercuri: „Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter în timp ce președintele tău american preferat a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”.

El a continuat într-o declarație că dorește „să facă față tiraniei giganților tehnologici” care și-au „folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”.

Chiar și fără Twitter, miliardarul republican a revenit rapid în campanie de când a părăsit Casa Albă. De la întâlniri la comunicate, îi susține pe candidații care îi sunt loiali în vederea alegerilor cheie intermediare din noiembrie 2022, cu ochii îndreptați spre 2024.

Interzis definitiv de giganții tehnologiei

Trump a fost interzis de pe Facebook, Twitter și YouTube după ce susținătorii săi au luat cu năvală în Capitoliu în timpul ceremoniei de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale din 6 ianuarie. Cinci persoane au murit la scurt timp după atac, inclusiv un ofițer de poliție.

Apoi, Twitter l-a interzis pe Donald Trump „la nesfârșit din cauza riscului de incitare la violență”, eliminându-l din lista celor aproape 89 de milioane de adepți ai săi.

Furios că nu mai are acces la megafonul său preferat, unde făcuse campanie în 2016, a anunțat o serie de decizii prezidențiale majore precum și demiteri fulgerătoare, fostul președinte promisese că va crea o rețea de socializare.

Când va fi lansată platforma Truth Social

El a lansat un blog în luna mai, care era de fapt o trimitere de pe site-ul său web în care erau adunate comunicatele sale de presă. Dar l-a închis deoarece a fost atacat de fani şi numai reproşându-i că nu este rețeaua socială promisă.

Truth Social va fi disponibil  din noiembrie 2021, înainte de lansarea generală în primul trimestru al anului 2022, se spune în comunicat, menționând că aplicația este deja disponibilă pentru precomandă în App Store.

„Sunt încântat să încep să împărtășesc ideile mele despre Truth Social în curând”, a spus Trump, care avea și 35 de milioane de adepți pe Facebook și 24 de milioane pe Instagram înainte de a fi interzis, scrie independent.co.uk.