Lovitură cruntă pentru Donald Trump. A părăsit ”clubul” bogaților. Unde au dispărut miliardele lui

Lovitură cruntă pentru Donald Trump. A părăsit ”clubul” bogaților. Unde au dispărut miliardele lui sursă: arhivă

Fostul preşedinte american Donald Trump a ieşit pentru prima dată în ultimii 25 de ani de pe lista primilor 400 de bogaţi ai lumii întocmită de revista Forbes.

Averea magnatului imobiliar american este acum estimată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, valoare aproximativ egală cu cea din urmă cu opt ani, când Donald Trump era pe poziţia 339 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni ai planetei.

Politica nu l-a ajutat pe Donald Trump să-și conserve averea

Comparativ cu cifrele anterioare pandemiei, averea lui Trump s-a redus cu aproximativ 600 de milioane de dolari, scădere pe care Forbes o atribuie deciziilor acestuia de a nu-şi diversifica afacerile prin investiţii şi în alte sectoare decât cel imobiliar, în pofida sfaturilor pe care consilierii săi i le-au dat când a devenit preşedinte al SUA în 2016.

Forbes publică şi un grafic cu evoluţia averii lui Trump începând din anul 1996, când aceasta a înregistrat cea mai spectaculoasă creştere şi l-a plasat în rândul primilor 100 bogaţi din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai mult a pierdut în perioada în care a fost președinte

Cu unele suişuri şi coborâşuri, averea sa a rămas aproximativ constantă din anul 2000 până în 2015, an când a început să scadă. Aceasta tendinţă de micșorare s-a menţinut pe parcursul întregului său mandat prezidenţial încheiat în ianuarie 2021.

Astfel, în 2016 Trump a ieşit din lista primilor 200 de bogaţi ai lumii, în 2020 nu mai era printre primii 300, iar acum a părăsit şi top 400.

Deocamdată Donald Trump nu a transmis niciun punct de vedere despre declinul afacerilor sale în vreun comunicat, singurul instrument pe care-l mai are de a se adresa publicului după ce reţelele de socializare Twitter şi Facebook i-au suspendat conturile, notează Agerpres. Sporirea averii nu mai pare, însă, principala preocupare a lui Donald Trump, care pare hotărât să revină la Casa Albă după viitorul scrutin prezidențial. Și cum popularitatea sa în rândul republicanilor se menține la cote ridicate, o eventuală nominalizare n-ar fi exclusă. Mai mult, partidul este conmtrolat de susținătorii săi, așa că e puțin probabil ca Trump să aibă contracandidați de marcă în alegerile interne.