Evenimentul Zilei > Sport > Victorie! Naționala feminină de handbal, calificată la Campionatul Mondial
Victorie! Naționala feminină de handbal, calificată la Campionatul Mondial

Victorie! Naționala feminină de handbal, calificată la Campionatul Mondial

În urma victorie en-fanfare a naționalei de handbal feminin a României în fața Macedoniei de Nord, scor 35-20 (32-22 în tur), echipa noastră s-a calificat la Campionatul Mondial (CM) din acest an, organizat în Spania.

CM de handbal feminin este programat în perioada 2-19 decembrie 2021 și va avea loc în Spania.

Spania (gazda), Olanda (campioana mondială), Norvegia, Franța, Croația, Danemarca (primele patru clasate la Euro 2020), Cehia, Germania, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Austria (preliminarii) erau echipele calificate deja la Campionatele Mondiale.

România va fi din nou printre cele mai bune 32 de echipe ale lumii! „Tricolorele” nu au avut nicio clipă emoții cu Macedonia de Nord. După victoria clară din tur, la 11 goluri, naționala pregătită de Adi Vasile a defilat și la Skopje. România a început ideal, având în Laura Moisă principala armă. Extrema dreaptă de la CSM București a marcat 6 goluri din primele 7 aruncări. Nu a fost singura extremă la capacitate maximă.

România, calificată la Campionatul Mondial de handbal feminin

Macedonia de Nord nu a găsit cheia pentru contraatacurile „tricolore” și a fost vizibil frustrată de forma Denisei Dedu. În partea secundă, selecționerul Adi Vasile a rulat întreg lotul. Una dintre veștile bune a fost dezvinvoltura arătată de Bianca Bazaliu, interul stânga așteptat de ani buni să preia ștafeta de la Cristina Neagu.

Principala marcatoare tricoloră a fost Moisă, cu 7 goluri. Cristina Neagu a jucat doar în primele 15 minute ale partidei retur.

În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general obţine calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start.

Spania (gazda), Olanda (campioana mondială), Norvegia, Franța, Croația, Danemarca (primele patru clasate la Euro 2020), Cehia, Germania, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Austria (preliminarii) erau echipele calificate deja la Campionatele Mondiale, scrie gsp.ro.

România a participat la toate cele 24 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin şi a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La precedenta ediţie a Mondialului, în 2019, România a încheiat pe locul 12 în Japonia.

CM din Spania este programat între 1-19 decembrie.